Menu

Keuzehulp

Er op uit !

Home Er op uit !
Er op uit !

De afgelopen tijd hebben we al een glimp van de naderende lente gehad. En dan begint het bij velen alweer te kriebelen om naar buiten te gaan. Ook kinderen leven weer helemaal op als ze lekker buiten in het zonnetje kunnen spelen, na zoveel maanden grauw en koud weer.

Buiten zijn is goed voor een mens

Wandelen, fietsen en buiten sporten is heerlijk. Frisse lucht doet wonderen, net als de vitamine D die we zelf kunnen aanmaken onder invloed van de ultraviolette B-stralen uit het zonlicht. Buiten zijn is dus heel goed voor de gezondheid.

Langzaam maar zeker zullen de laagjes kleding afgepeld worden, totdat er straks alleen nog maar een shirtje en korte broek over blijven. En wellicht een paar slippers aan de voeten. Met blote voeten naar buiten is heerlijk. Maar wellicht wordt de pret wat verpest als de voeten nog niet helemaal in vorm zijn. Of er nog een beetje grauw en beschadigd uitzien door de winter.

Voorbereiden op de lente en zomer

Het wordt dus al wel een beetje tijd om ervoor te zorgen dat de voeten er weer een beetje netjes uit komen te zien. Dus eelt verwijderen en mooi glad maken en vast een hydraterende crème kunnen vast geen kwaad.

Als je graag met blote voeten in schoenen, slippers of sandalen loopt, dan is het ook niet verkeerd om eventuele vergroeiingen ook alvast aan te pakken. Veel voorkomend is bijvoorbeeld de hallux valgus (bunion). Een knobbel op de grote teen is niet zo mooi evenals een teen die naar buiten wijst alsof het de richting wil wijzen.  Of hamertenen, ook erg vervelend. In open schoenen hebben ze de ruimte om omhoog te kruipen, maar bij de afwikkeling van de voeten natuurlijk ook niet prettig of fraai om te zien.

Pedimarkt helpt om de voeten lente klaar te krijgen

Het zal niemand verbazen dat wij adviseren om gedurende het hele jaar de voeten goed te verzorgen. Maar we begrijpen ook dat het pas belangrijk wordt als anderen onze voeten kunnen zien. Wanneer je nu zelf ook denkt 'mijn voeten kunnen wel een opknapbeurtje krijgen', dan ben je bij Pedimarkt aan het juiste adres. We hebben het grootste assortiment voetproducten van de Benelux.

Ons advies is om eerst te beginnen met eelt verwijderen, nagels even goed te knippen en te kijken of de nagels glad zijn. Kalknagels komen veel voor in de herfst en winter, dus als je daar vanaf wilt, zul je vroeg moeten beginnen. En ook even discipline hebben met het aanbrengen van bijvoorbeeld een kalknagelolie. Iedere dag tweemaal zorgt ervoor dat je over 2 a 3 maanden mooie nagels hebt. Houd je voeten goed gehydradeert met een voedende crème.

Ben je zelf niet zo blij over hoe je voeten er uit zien, maar weet je niet precies wat de beste aanpak is? Neem gerust contact met ons op en we helpen je de beste oplossingen te selecteren.

      21-02-2019 12:37
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies