Menu

Keuzehulp

Spalken voor diverse teen- of voetklachten

Home Ondersteuning Spalken


Bezig met laden...
Bauerfeind ValguLoc II spalk
Bauerfeind ValguLoc II spalk
(2)

79,90

Bauerfeind ValguLoc Nachtspalk
Bauerfeind ValguLoc Nachtspalk
(26)

24,95

Sale Epitact Corrigerende Orthese met Epithelium Flex
Epitact Corrigerende Orthese met Epithelium Flex
(45)

34,45

37,45

Epitact Dubbel Corrigerende Orthese met Epithelium
Epitact Dubbel Corrigerende Orthese met Epithelium
(12)

41,15

Sale Epitact Hallux Valgus Nachtspalk
Epitact Hallux Valgus Nachtspalk
(31)

39,90

42,90

NatraCure zachte teenspalk (2 stuks)
NatraCure zachte teenspalk (2 stuks)
(14)

8,50

NatraCure zachte teenspalk (6 stuks)
NatraCure zachte teenspalk (6 stuks)
(9)

19,95

Sale Epitact Sport hallux valgus brace
Epitact Sport hallux valgus brace
(14)

39,70

42,20

Spalken kopen

Bij Pedimarkt vind je een assortiment aan spalken die speciaal ontworpen zijn om diverse teen- of voetklachten te behandelen. Het kopen van een spalk bij Pedimarkt kan verschillende voordelen bieden. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een spalk is het bieden van stabiliteit en bescherming aan scheve of vergroeide gewrichten, waardoor verdere schade wordt voorkomen. Ze helpen ook om de juiste uitlijning van de voet of tenen te behouden. Pedimarkt heeft drie soorten spalken in het assortiment: orthesen, nachtspalken en dagspalken. Bestel vandaag nog!

Assortiment spalken

Bij Pedimarkt zijn er verschillende modellen spalken beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften. Een veelvoorkomend type spalk is de orthese. Dit is een rigide spalk die helpt bij het corrigeren van de positie van de voet. Orthesen worden vaak gebruikt bij aandoeningen zoals platvoeten, hallux valgus en andere structurele afwijkingen. Dagspalken zijn ontworpen om overdag te dragen en bieden ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen, rennen of andere dagelijkse activiteiten. Ze zijn meestal gemaakt van flexibel materiaal dat comfortabel is om te dragen en gemakkelijk in schoenen past. Voor mensen die 's nachts extra ondersteuning nodig hebben, kan een nachtspalk een uitkomst bieden. Deze nachtspalken zijn ontworpen om te worden gedragen tijdens de slaap en helpen bij het corrigeren van aandoeningen zoals bijvoorbeeld plantaire fasciitis, en hallux valgus. Ze helpen de spieren en pezen te rekken en bevorderen een goede bloedcirculatie tijdens de nacht.

Wanneer gebruik je een spalk of orthese?

  • Een orthese is een steunmiddel dat gedragen kan worden gedurende de dag. Het is meestal gemaakt van siliconen of andere flexibele materialen en wordt over de voet en de grote teen geschoven. 
  • Een dagspalk is een meer rigide spalk die voornamelijk overdag gedragen wordt. Het bestaat meestal uit een stijve plaat die aan de onderkant van de voet en rond de grote teen wordt bevestigd. De dagspalk houdt de grote teen stevig op zijn plaats en voorkomt dat deze naar buiten wijst. 
  • Een nachtspalk is ontworpen om 's nachts gedragen te worden tijdens de slaap. Het is meestal een zachte, flexibele spalk die rond de voet en de grote teen wordt bevestigd. De nachtspalk houdt de grote teen in een rechte positie, waardoor de spanning op de voetboog en het gewricht wordt verminderd. Door de spalk 's nachts te dragen, kunnen de spieren en ligamenten ontspannen en kan de teen geleidelijk terugkeren naar een meer normale positie.


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies