Menu

Orthese

Home Ondersteuning Spalken Orthese
Weergave:


Bezig met laden...
Epitact Corrigerende Orthese met Epithelium Flex
Epitact Corrigerende Orthese met Epithelium Flex
(43)

29,95

Epitact Dubbel Corrigerende Orthese met Epithelium
Epitact Dubbel Corrigerende Orthese met Epithelium
(12)

35,95

Epitact Sport Hallux Valgus brace
Epitact Sport Hallux Valgus brace
(14)

34,95

Orthese kopen

Een orthese voor hallux valgus, ook wel bekend als een bunion orthese, is een medisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om de symptomen van hallux valgus te verlichten en de voet te ondersteunen. Hallux valgus is een veelvoorkomende aandoening waarbij de grote teen naar buiten buigt en een bunion (knobbel) vormt aan de basis van de teen. De orthese voor hallux valgus wordt meestal gemaakt van zachte en flexibele materialen, zoals siliconen of gel, om maximaal comfort te bieden tijdens het dragen. Het is ontworpen om te passen rond de voet en de grote teen.

Functie van een orthese

De belangrijkste functie van een orthese voor hallux valgus is het corrigeren van de stand van de grote teen en het verminderen van de druk op de bunion. Het helpt de teen in een meer natuurlijke positie te brengen door zachte druk uit te oefenen en de teen geleidelijk terug te buigen naar zijn normale positie. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen, evenals verdere vervorming van de voet te voorkomen. Bovendien biedt de orthese ook ondersteuning aan de voetboog en kan het de belasting op andere delen van de voet verminderen. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn in de voet en het bevorderen van een betere voetmechanica tijdens het lopen of staan.

Waar zorgt een orthese voor:

  • Pijnverlichting: Een orthese helpt de druk op het aangetaste gewricht te verminderen en vermindert daardoor pijn en ontsteking.
  • Correctie van de teenpositie: De orthese helpt de grote teen in een rechtere positie te houden, waardoor verdere scheefstand wordt voorkomen en de voet zijn natuurlijke vorm kan behouden.
  • Ondersteuning en stabiliteit: Door de grote teen te ondersteunen, biedt de orthese extra stabiliteit aan de voet tijdens het lopen, rennen of andere activiteiten.


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies