Menu

Dagspalk

Home Ondersteuning Spalken Dagspalk
Weergave:


Bezig met laden...
Bauerfeind ValguLoc II spalk
Bauerfeind ValguLoc II spalk
(2)

74,95

NatraCure zachte teenspalk (2 stuks)
NatraCure zachte teenspalk (2 stuks)
(13)

7,95

NatraCure zachte teenspalk (6 stuks)
NatraCure zachte teenspalk (6 stuks)
(9)

19,95

Dagspalk kopen

Een dagspalk voor hallux valgus, ook wel bekend als een hallux valgus spalk, is een orthopedisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om de pijn en de vervorming geassocieerd met hallux valgus te verminderen. Het biedt extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen en helpt bij het corrigeren van de afwijkende teenpositie. Het doel van de spalk is om de grote teen in een rechtere positie te houden, waardoor de druk op de knobbel wordt verminderd en verdere vervorming wordt voorkomen. Bovendien kan het dragen van een spalk de pijn verminderen en de mobiliteit van de voet verbeteren. Een dagspalk is meestal gemaakt van zacht, flexibel materiaal dat comfortabel kan worden gedragen in schoenen. Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog. 

Hoe werkt een dagspalk?

De dagspalk oefent zachte, aanhoudende druk uit op de grote teen, waardoor deze geleidelijk wordt gecorrigeerd naar een meer normale positie. Door de teen in de juiste positie te houden, helpt de dagspalk de spanning op de aangedane gewrichten en ligamenten te verminderen. Dit kan de pijn en ontsteking verminderen en de voortgang van de aandoening vertragen.

Voordelen van het gebruik van een dagspalk

  • Pijnverlichting: Een dagspalk kan helpen de druk op de knobbel aan de zijkant van de voet te verminderen, waardoor pijn en ongemak verminderen.
  • Standcorrectie: Door de grote teen in een meer rechte positie te houden, kan een dagspalk helpen de stand van de teen geleidelijk te corrigeren.
  • Bevordering van genezing: Het gebruik van een dagspalk kan de genezing bevorderen door de juiste uitlijning van de teen te ondersteunen en overmatige belasting te voorkomen.
  • Voorkomen van verergering: Door het voorkomen van verdere scheefgroei van de teen kan een dagspalk voorkomen dat de aandoening erger wordt.


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies