Menu

Keuzehulp

Hoe zit het nu met de werking van zilvergaren?

Home Hoe zit het nu met de werking van zilvergaren?
Hoe zit het nu met de werking van zilvergaren?

Onze grootouders wisten bijvoorbeeld al dat zilver deze werking had. Ze deden een zilveren munt in de melkkan om te zorgen dat deze langer houdbaar bleef. In de middeleeuwen at men van zilveren bestek om zich via die manier te beschermen tegen infecties. En zelfs in het oude Rome gebruikten doktoren zilver als desinfectie middel bij de behandeling van brandwonden.

De vraag is alleen hoe onze zilvergaren voor een anti-bacteriële werking kan zorgen?

Eigenschappen van zilver

Een eigenschap van zilver is dat het ionen gaat afgeven als het in contact komt met vocht. Zilver ionen zijn positief geladen deeltjes die in staat zijn om op meerdere plaatsen tegelijk bacteriën te bereiken.

Zodra de ionen hun plek hebben bereikt, hebben ze een paar strategieën in hun mars om de bacteriën weg te krijgen:

  1. Zilver ionen vernietigen de enzymen die ervoor zorgen dat er voedingsstoffen naar de bacteriën gaan en zetten daardoor de groei van de bacteriën stop.
  2. Zilver ionen verstoren de werking van het celmembraam, het cytoplasma en de celwand.
  3. Zilver ionen verstoren de celdeling en remmen daarmee het proces van devermenigvuldiging van cellen af.

In de producten die we leveren wordt gebruik gemaakt van zilvergaren. Dit zijn zilveren vezels verweven tot een garen. Het gaat bij ons dus niet om losse zilver vezels die in de was kunnen verdwijnen: het garen is zo verwerkt dat dit niet verdwijnt uit het product.

Sokken met zilvergaren

Dankzij de toepassing van zilvergaren in deze producten zijn er t-shirts, ondergoed en sokken beschikbaar die na vele wasbeurten nog steeds actieve zilver ionen hebben en zo een vervelende transpiratie geur tegen blijven gaan.

TIP: Let bij het kopen van producten waar zilver in is verwerkt op dat er geen gebruik is gemaakt van nano zilver (losse deeltjes zilver) maar van zilver garen zodat het product gedurende lange tijd bruikbaar is.

Wij verkopen producten met 100% zilver garen in onze webshop!

      08-10-2016 11:16
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies