Menu

Keuzehulp

Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?

Home Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?
Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?
Neuropathie is niets aan te doen of toch wel

Neuropathie in de voet is een aandoening waarbij verschillende gevolgen kunnen zijn. De ene persoon ervaart hier pijnscheuten in de voet, alsof er een mes in de voet wordt gestoken. Een ander ervaart juist dat er een gevoelloosheid optreedt. Deze gevoelloosheid heeft tot gevolg dat de balans minder is en het risico op vallen groter.

Het ontstaan van Neuropathie

Mensen met diabetes hebben relatief vaak last van dit fenomeen. Dit heeft te maken met een verminderde bloedcirculatie en voedingstoffen / energieopname van de cellen. Hierdoor worden de cellen kwetsbaar en door de druk op deze cellen onder de voeten kunnen beschadigingen ontstaan. Niet alleen in de huid, maar ook in de zenuwen. Indien je een ongeluk hebt gehad waarbij de voet en de zenuwen in de voet zijn beschadigd kun je hieraan blijvend letsel overhouden, waardoor neuropathie veroorzaakt kan worden. Daarnaast kan een auto-immuun ziekte ook een rol spelen. 

Oplossingen tegen neuropathie

Er wordt vaak gezegd dat er geen oplossingen zijn tegen neuropathie. Dat is slechts ten dele waar. Wanneer er sprake is van beschadigingen in de voet en zenuwen dan zijn deze niet altijd te herstellen. Toch kunnen beschadigde cellen herstellen wanneer de voeding voor de cellen verbetert en wanneer de druk die de beschadigingen veroorzaakt kan worden weg genomen.

In veel gevallen krijgen vooral mensen met diabetes vaak op maat gemaakte inlegzolen om de druk te verminderen (of eigenlijk te verdelen over de gehele voet). Neuropathie sokken zijn speciaal ontworpen om verlichting te bieden als je last hebt van neuropathie. 

Meer weten? 

Op onze speciale voetklachtenpagina neuropathie staat nog veel meer informatie over deze aandoening. Je vindt hier informatie over wat het is, hoe het ontstaat en welke verschillende behandelingen er voor neuropathie zijn.

      20-09-2017 15:25
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies