Menu

Keuzehulp

Is voetverzorging in de lente anders dan in de winter?

Home Is voetverzorging in de lente anders dan in de winter?
Is voetverzorging in de lente anders dan in de winter?
Voetverzorging lente en zomer

De winter en kou maken weer plaats voor de lente en hogere temperaturen. Waar de voeten tot voor kort nog steeds koud en droog aanvoelden, worden ze weer warmer en vaak ook vochtiger. De kloven in de hielen maken plaats voor branderige voeten en vaak ook ietwat geurende voeten. 

Niet alleen de temperatuur is anders. In de lente en zomer lopen we ook vaak op andere schoenen. Waar in de winter de dichte warme schoenen vaak gedragen worden, willen we in de zomer op luchtige en vaak wat lichtere schoenen lopen.

Waarop moet je letten bij het kopen van schoenen?

In het voorjaar koop je nieuwe schoenen voor het zomer seizoen. En zoals gezegd zijn dit vaak lichte en soms ook open schoenen. Let hierbij vooral op dat de zolen van de schoenen voldoende stevig zijn. Op zachte (binnen)zooltjes heb je minder stabiliteit en heeft de voet de neiging om door te zakken. Ondersteuning is belangrijk. Koop in ieder geval schoenen die ruim genoeg zitten, te kleine schoenen kunnen bijzonder slecht zijn voor je voeten.

Slippers en open schoenen

De voeten lekker in de buitenlucht geeft dat fijne vrije zomerse gevoel. Maar veel slippers bijvoorbeeld zijn helemaal plat en geven dus geen enkele ondersteuning. De binnenkant van de voet zakt wat naar binnen en vervolgens slenter je behoorlijk, wat ook nog eens erg vermoeiend is. Koop daarom slippers en open schoenen, waar een goed voetbed in zit.

Zweetvoeten in schoenen

De warmere temperatuur en hogere luchtvochtigheid en het feit dat we 's zomers toch iets meer willen lopen dan in de winter, zorgt ervoor dat zweetvoeten ontstaan. Niet zozeer het transpiratie vocht zorgt voor de onaangename lucht, maar de bacteriën die vermenigvuldigen in een vochtige omgeving zorgen voor de nare geur. Ventilerende schoenen kunnen helpen om de voeten zo droog mogelijk te houden, waardoor bacteriën minder snel vermeerderen.

Stinkende sokkenEen andere element voor droge voeten is het dragen van goede sokken. Katoenen sokken drijven vocht doorgaans sneller af dan andere materialen. Sokken met een antibacteriële toevoeging kunnen daarbij ook enorm helpen, want hoe minder bacteriën, hoe minder snel luchtjes en bijvoorbeeld schimmels kunnen ontstaan. 

Eelt verwijderen blijft belangrijk

Overtollig eelt ontstaat doordat overmatige druk of wrijving op de voet ontstaat. Zomerschoenen hebben door hun vaak mindere steun, meer de neiging om drukpunten te creëren. En dus ontstaat er ook meer eelt. Een eenvoudige eeltvijl kan tijdens het douchen al de meeste problemen verhelpen. Het eelt wordt dan wat zachter en kan makkelijk verwijderd worden. Goed insmeren met een verzorgende crème is ook aan te bevelen.

Met bovenstaande tips zou het prima mogelijk moeten zijn om aangenaam in de schoenen te staan en kunt je er ook voor zorgen dat voetproblemen voorkomen worden. Vragen over de eigen specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op!

      10-04-2017 12:32
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies