Categorieën
Selecteer je taal

Achillespees pijn

Home Zoek op voetprobleem Achillespees pijn
Achillespees-pijn

Pijn door een achillespees blessure?

Een pijnlijke achillespees komt vaak door overbelasting. En omdat de doorbloeding in de achillespees zeer beperkt is, herstelt deze ook minder snel en blijven de klachten. Daardoor is vaak een blessure met langdurige pijn. Maar welke oplossingen werken dan het beste voor deze klachten?

Vaak laten mensen de pijnlijke achillespees tapen, of nemen hiervoor een brace. Dat is inderdaad een optie, mits je de juiste materialen gebruikt. Bij Pedimarkt hebben wij een selectie gemaakt van de beste en meest effectieve oplossingen. Je kunt eenvoudig zelf beoordelen wat de beste behandeling is om van je achillespees pijn en klachten af te komen. En vandaag bij ons kopen is morgen al in huis. Eenvoudiger van je achillespees klachten afkomen kan eigenlijk niet.Weergave:


Bezig met laden...
OS1st FS6+ Performance compressiekousen
OS1st FS6+ Performance compressiekousen
(4)

59,99

Sole Active Medium inlegzolen
Sole Active Medium inlegzolen
(45)

54,90

NatraCure achilles en hiel bescherming gel kous
NatraCure achilles en hiel bescherming gel kous
(2)

19,95

OS1st FS6 Performance compressie voetbrace
OS1st FS6 Performance compressie voetbrace
(20)

39,99

Sale Bauerfeind Redux Heel 2 achillespees inlegzolen
Bauerfeind Redux Heel 2 achillespees inlegzolen
(0)

49,00

74,95

SOLE Performance Medium sportzolen
SOLE Performance Medium sportzolen
(6)

54,90

OS1st Foot Gym
OS1st Foot Gym
(1)

79,00

OS1st FS4+ Sport compressiekousen (lang)
OS1st FS4+ Sport compressiekousen (lang)
(1)

49,99

Voor 16:00 besteld = dezelfde (werk)dag verstuurd
Bedenktermijn van 30 dagen
Gratis retourneren
Sale MYSOLE Special Silisoft Heelcushion
MYSOLE Special Silisoft Heelcushion
(4)

20,95

22,95

OS1st DS6 Compressie nachtkous
OS1st DS6 Compressie nachtkous
(3)

29,99

Sale MYSOLE Special Heelcup Velours
MYSOLE Special Heelcup Velours
(7)

16,45

17,95

Sale MYSOLE Special Heelpad Velours
MYSOLE Special Heelpad Velours
(10)

18,50

20,50

Achillespees gescheurd?

Blessure aan achillespezenEen veel voorkomende blessure is de gescheurde achillespees. En dan is het natuurlijk wel behoorlijk mis. Na een bezoek aan het ziekenhuis gaat dan een langdurig herstelperiode van start. Indien de voet in eerst in het gips zit kun je er uiteraard niet veel meer dan rust nemen en het laten herstellen. Maar de pijn zal nog wel even blijven.

De mate van herstel hangt echter uiteindelijk af van de periode nadat het gips er af gaat. Je moet voorzichtig opbouwen om het niet te snel te overbelasten. Verder is beweging nodig voor goede bloedcirculatie die nodig is voor het herstel van de blessure. En tijdens dat proces kunnen veel hulpmiddelen gebruikt worden. Tapen is een vrij rigide manier en de bewegingsvrijheid wordt daarbij beperkt. Deels goed, maar ook beperkend voor het herstel. Wat werkt dan sneller en beter?

Compressie brace voor sneller herstel

Doorbloeding is bij achillespees blessures vaak het grootste probleem. Een beetje hulp voor de overbelaste achillespees is dan erg verstandig. Een betere doorbloeding zorgt namelijk voor meer voedingsstoffen naar de beschadigde pees en een betere afvoer van afvalstoffen. Bijvoorbeeld Os1st compressie braces zijn hierbij ideaal. Deze hoogwaardige braces hebben meerdere  compressiezones, met verschillende compressie waarden. Daardoor verbetert de doorbloeding extra en herstelt de achillespees blessure zich ook sneller. Je merkt dan snel dat je minder pijn hebt.

Zooltjes tegen achillespees klachten

De stand van de voet en dan de hiel in het bijzonder, is van belang voor een effectieve behandeling van de (gescheurde) achillespees. Staat deze recht of buigt deze rond de enkel wat af, zodat er extra druk op de pees komt te staan. Inlegzolen of een hakverhoging kunnen daarbij goed helpen. Zooltjes kunnen namelijk de stand van de voet verbeteren en daardoor de druk op de aanhechting van de achillespees. Die verkeerde stand is vaak verantwoordelijk voor extra druk op de achilles.

Het verhogen van de hak om de belasting op de vaak stijve achillespees te verminderen, is een veel toegepaste oplossing. Hiervoor hebben wij diverse silicone hakjes en hakverhogingen. De werking is echter wel vrij beperkt. In gevallen dat een achillespees gevoelig is, kan een hakje ervoor zorgen dat er minder druk op de pijnlijke achillespees komt. En daarmee zou erger kunnen worden voorkomen. Maar een echte behandeling is het niet, want het basis probleem wordt er niet mee opgelost.

De beste oplossingen kopen bij Pedimarkt

Kijk in onze winkel, kies jouw oplossing en verlos jezelf van de klachten en de pijn aan je achillespezen. Je kunt spoedig weer pijnvrij wandelen, werken of sporten.


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies