Categorieën
Selecteer je taal

Hallux Valgus (bunion)

Home Zoek op voetprobleem Hallux Valgus (bunion)
Hallux-Valgus-(bunion)

Hallux valgus bunion

Hallux valgus / bunion aan de grote teen behandelen

Heb jij last van pijn aan de grote teen door een hallux valgus (ook wel bunion genoemd) en wil je daar iets aan doen? Dan heb je een aantal opties:

  1. Corrigeren (de teen weer recht zetten) met een:
    1. nachtspalk
    2. orthese / brace voor overdag
    3. teenspreider
  2. Beschermen (pijn verminderen, als correctie niet meer mogelijk of wenselijk is).

Onze webwinkel heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van voetproblemen en we verkopen producten van professioneel erkende merken. Enkelen zijn bijvoorbeeld Epitact, Bauerfeind en Os1st. Maar we hebben ook een groot aantal producten van ons eigen merk die je tegen tegen scherpen prijzen kunt kopen.Weergave:


Bezig met laden...
NatraCure All-Gel hallux valgus teenspreider
NatraCure All-Gel hallux valgus teenspreider
(9)

13,25

NatraCure Gel teenspreider (2 stuks)
NatraCure Gel teenspreider (2 stuks)
(5)

8,95

Sale Epitact Corrigerende Orthese met Epithelium Flex
Epitact Corrigerende Orthese met Epithelium Flex
(42)

29,95

34,95

Epitact Dubbel Corrigerende Orthese met Epithelium
Epitact Dubbel Corrigerende Orthese met Epithelium
(12)

39,95

Sale Epitact Hallux Valgus Nachtspalk
Epitact Hallux Valgus Nachtspalk
(28)

34,95

39,95

NatraCure hallux valgus Gel nachtspalk
NatraCure hallux valgus Gel nachtspalk
(3)

24,95

Bauerfeind ValguLoc Nachtspalk
Bauerfeind ValguLoc Nachtspalk
(25)

22,95

Bauerfeind ValguLoc II spalk
Bauerfeind ValguLoc II spalk
(2)

74,95

Voor 16:00 besteld = dezelfde (werk)dag verstuurd
Bedenktermijn van 30 dagen
Gratis retourneren
OS1st BR4 Bunion sneakersokken
OS1st BR4 Bunion sneakersokken
(17)

24,99

Sale OS1st HV3 bunion brace
OS1st HV3 bunion brace
(3)

14,99

19,99

NatraCure hallux valgus beschermingskous
NatraCure hallux valgus beschermingskous
(0)

16,95

Sale Epitact Hallux Valgus Beschermer
Epitact Hallux Valgus Beschermer
(8)

17,95

19,95

Hulpmiddelen voor een hallux valgus kopen ?

Bij een hallux valgus voet staat de grote teen naar buiten. Door deze scheefstand ontstaat er een gevoelige knobbel op de voet. Het gewricht wordt naar buiten geduwd en steekt dan uit. Dit kan erg pijnlijk zijn bij het dragen van schoenen. Behalve dat een ruime schoen oplossing kan bieden, kan ook een aantal producten de pijn verminderen. Pijn door een bunion kun je verminderen door de teen recht te zetten, of door een beschermlaag over de zere knobbel te leggen, zodat er geen druk op komt. Dat scheelt tijdens het lopen al behoorlijk veel. Vooral silicone producten kunnen snel verlichting geven. Bij Pedimarkt hebben we het grootste assortiment hulpmiddelen om de scheefgroei en pijn tegen te gaan.

Operatie van een bunion voorkomen

Een operatie aan de grote teen is iets dat voor de meesten een schrikbeeld is. Hoewel er uitstekende ziekenhuizen en privé klinieken zijn die een hallux valgus operatie uitvoeren is dit toch vaak een pijnlijke ingreep. Alleen als de grote teen helemaal vast zit en erg pijnlijk is, dan kan een operatie uitkomst bieden. Zolang er beweging in de teen zit, dan is het mogelijk om deze weer recht en pijnvrij te krijgen, ook zonder operatie.

Er zijn bijvoorbeeld spalken die overdag in de schoen gedragen kunnen worden. Bijvoorbeeld de HV3 bunion brace is zeer dun, maar geeft een goede druk. Ook heeft Os1st een bunion sportsok (BR4) die de teen rechter zet en tegelijk bescherming aan de knobbel biedt. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij het sporten.

Spalk als alternatief voor tapen

Tapen wordt ook vaak toegepast als oplossing bij een 'bunion'. Ook hier wordt de teen recht gezet, door teen op een bepaalde wijze vast te zetten. Nadeel van tapen is wel dat je steeds naar een fysiothepeut moet om om de zoveel dagen de tape te laten vernieuwen. De spalken die wij verkopen zijn eenvoudig zelf toe te passen en dus heb je verder niemand nodig om deze oplossingen toe te passen.

Geïnteresseerd in onze oplossingen?

Kijk rustig verder op deze website voor meer informatie over onze producten en diensten. Als u geïnteresseerd bent in het verminderen van de pijn door een knobbel aan je voet, dan kunt u via Pedimarkt gemakkelijk en comfortabel een geschikte beschermer kopen. Wilt u de teen rechter krijgen, dan is een spalk een uitstekende optie. Een operatie kun je daarmee in behoorlijk wat gevallen voorkomen. Als je meer wilt weten over hoe een operatie te voorkomen is, lees dan even ons speciale blog item hierover.

Heb je advies nodig over wat in jouw geval de beste oplossing is? Neem gerust contact op, want we helpen je graag verder.

Wil je meer weten over hallux valgus, de oorzaken en behandeling? Lees dan onze Hallux valgus wiki pagina met alle antwoorden.


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies