Gratis verzending boven € 50,-
Dé specialist in voetverzorging
Zoek op voetprobleem /

Hallux Valgus (bunion)

Hallux valgus / bunion aan de grote teen behandelen

Hallux valgus bunion Heb jij last van pijn aan de grote teen door een hallux valgus (ook wel bunion genoemd) en wil je daar iets aan doen? Dan heb je een aantal opties:

 1. Corrigeren (de teen weer recht zetten) met een:
  1. nachtspalk
  2. orthese / brace voor overdag
  3. teenspreider
    
 2. Beschermen (pijn verminderen, als correctie niet meer mogelijk of wenselijk is)


Weergave:


Bezig met laden...
18 reviews

De correctieve hallux valgus orthese kan in alle soorten schoenen worden gebruikt, heeft een soepel en uiterst dun, gepatenteerd ontwerp en is voorzien van de EPITHELIUM™ FLEX-technologie.

34,95
7 reviews

Comfortabele en compacte hallux valgus nachtspalk van Epitact. Zeer effectieve (geleidelijke) correctie van de scheve grote teen.

39,95
4 reviews

De Epitact hallux valgus beschermer vermindert de druk op de pijnlijke knobbel (bunion). Past in iedere schoen en u voelt niet dat u deze aanheeft.

19,95
20 reviews

Deze handige beschermer verzacht de pijn aan de grote teen. Door de slimme samenstelling dus een handige oplossing voor twee problemen tegelijk. De beschermer is zacht en irriteert niet.

6,95 10,95
29 reviews

Met deze dubbele teenspreider en knobbel beschermer vangt u twee vliegen in 1 klap één klap. De hallux valgus (bunion) wordt beschermd tegen druk van de schoen. Ook de tweede teen wordt beschermd.

7,95 13,95
3 reviews

Ideaal voor de bescherming van de bunion (hallux valgus) op uw voet en tegen wrijving of druk.

4,95 6,95
18 reviews

ValguLoc is een orthese voor het corrigeren van een standafwijking van de grote teen (Hallux Valgus).

21,95
1 reviews

ValguLoc® II : Stabiliserende orthese ter correctie van de grote teen. Universeel in maat en voet (zowel links als rechts te gebruiken). Zet uw scheef gegroeide teen weer recht.

69,95
0 reviews

De meest comfortabele hallux valgus bunion brace voor correctie van de grote teen. Ook in iedere schoen of slipper te dragen.

19,99
6 reviews

De Pedimarkt hallux valgus nachtspalk corrigeert het scheef groeien van de grote teen. Ook bij beginnende scheefgroei is de spalk goed te gebruiken om verdere scheefgroei te voorkomen.

19,95 27,95
4 reviews

Bijzonder comfortabele zachte nachtspalk ter correctie van een hallux valgus (scheef gegroeide grote teen, ofwel bunion).

14,95 17,95
2 reviews

Universele hallux valgus spalk per paar. Door de draaiende kop ook te gebruiken tijdens het lopen.

14,95 19,95

Onze webwinkel heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van voetproblemen en we verkopen producten van professioneel erkende merken. Enkelen zijn bijvoorbeeld Epitact, Bauerfeind en Os1st. Maar we hebben ook een groot aantal producten van ons eigen merk die je tegen tegen scherpen prijzen kunt kopen.

Daarom kun je er op vertrouwen dat onze oplossingen goed en effectief zijn.  Voor meer informatie over wat voor jou de beste oplossing kan zijn, kunt je ook ons blog ook lezen.

Wat is een hallux valgus ?

Bij een halluxvalgus voet staat de grote teen naar buiten. De oorzaak hiervan kan erfelijkheid zijn, maar ook door het dragen van de verkeerde schoenen. Hoge hakken worden bijvoorbeeld veel genoemd als factor die scheefgroei bevorderen. Ook een doorgezakte voet kan de stand van de gewrichten beïnvloeden en druk uitoefenen op de grote teen, waardoor deze scheef gaat staan.

Door deze scheefstand ontstaat er een gevoelige knobbel op de voet. Het gewricht wordt naar buiten geduwd en steekt dan uit. Dit kan erg pijnlijk zijn bij het dragen van schoenen. Behalve dat een ruime schoen oplossing kan bieden, kan ook een aantal producten de pijn verminderen. Pijn door een bunion kun je verminderen door de teen recht te zetten, of door een beschermlaag over de zere knobbel te leggen, zodat er geen druk op komt. Dat scheelt tijdens het lopen al behoorlijk veel. Vooral silicone producten kunnen snel verlichting geven.

Operatie van een bunion voorkomen

Een operatie aan de grote teen is iets dat voor de meesten een schrikbeeld is. Hoewel er uitstekende ziekenhuizen en privé klinieken zijn die een hallux valgus operatie uitvoeren is dit toch vaak een pijnlijke ingreep. Alleen als de grote teen helemaal vast zit en erg pijnlijk is, dan kan een operatie uitkomst bieden. Zolang er beweging in de teen zit, dan is het mogelijk om deze weer recht en pijnvrij te krijgen, ook zonder operatie.

(Nacht)spalk voor knobbel voet

Een hallux valgus (nacht) spalk kan de scheve teen weer recht zetten door tegendruk te geven. Hoewel het een tijdje kan duren voor je het effect ziet, kan het de meest eenvoudige en pijnloze manier zijn om de teen recht te zetten. Als de teen door de spalk rechter gaat staan, wordt namelijk de pijn ook automatisch minder. Een operatie is dus echt niet direct nodig.

Bij Pedimarkt hebben we verschillende spalken die eenvoudig te gebruiken zijn. Bijzonder is bijvoorbeeld de Epitact hallux valgus spalk die door verwarmd water nauwkeurig is in te stellen. Hierdoor heeft de spalk een perfecte pasvorm. Epitact producten zijn op dit moment de meest verkochte oplossing op dit gebied. Pedimarkt heeft op dit moment ook het grootste assortiment Epitact producten van Nederland. Dit komt vooral ook omdat Epitact uitstekende en comfortabele producten biedt.

Maar er zijn ook spalken die overdag in de schoen gedragen kunnen worden. Bijvoorbeeld de HV3 bunion brace is zeer dun, maar geeft een goede druk. Ook heeft Os1st een bunion sportsok (BR4) die de teen rechter zet en tegelijk bescherming aan de knobbel biedt. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij het sporten.

Spalk als alternatief voor tapen

Tapen wordt ook vaak toegepast als oplossing bij een 'bunion'. Ook hier wordt de teen recht gezet, door teen op een bepaalde wijze vast te zetten. Nadeel van tapen is wel dat je steeds naar een fysiothepeut moet om om de zoveel dagen de tape te laten vernieuwen. De spalken die wij verkopen zijn eenvoudig zelf toe te passen en dus heb je verder niemand nodig om deze oplossingen toe te passen.

Pijn aan de grote teen verminderen

We hebben het vooral veel over correctie van de knobbel gehad, maar corrigeren is niet altijd de beste oplossing. Er zijn veel mensen op hogere leeftijd die last hebben van pijn door de bunion en deze vooral willen verminderen. Een beschermer, teenspreider of pleister kan dan al voldoende zijn. Meestal door een silicone laag tussen de de voet en de schoen kan veel druk pijn verminderen. Iemand van 80 laten proberen om de teen recht te zetten of te laten tapen is meestal niet de beste oplossing en dan is de pijn verminderen het enige dat zinvol is.

Geïnteresseerd in onze oplossingen?

Kijk rustig verder op deze website voor meer informatie over onze producten en diensten. Als u geïnteresseerd bent in het verminderen van de pijn door een knobbel aan je voet, dan kunt u via Pedimarkt gemakkelijk en comfortabel een geschikte beschermer kopen. Wilt u de teen rechter krijgen, dan is een spalk een uitstekende optie. Een operatie kun je daarmee in behoorlijk wat gevallen voorkomen. Als je meer wilt weten over hoe een operatie te voorkomen is, lees dan even ons speciale blog item hierover.

Heb je advies nodig over wat in jouw geval de beste oplossing is? Neem gerust contact op, want we helpen je graag verder.

Wil je meer weten over hallux valgus, de oorzaken en behandeling? Lees dan ons blog met alle antwoorden.


Gratis verzending boven € 50,-

Advies nodig? Bel +31 (0) 33 2022 229 (ma t/m vr)

Altijd 30 dagen bedenktijd!

Beoordeling

Copyright © 2018 | Pedimarkt