Menu

Keuzehulp

Tips om met mooie voeten van de lente te genieten

Home Tips om met mooie voeten van de lente te genieten
Tips om met mooie voeten van de lente te genieten
Tips voor mooie voeten in de lente

De lente: een heerlijke tijd

Wanneer je willekeurig mensen vraagt welke periode van het jaar ze het prettigst vinden, dan is de lente toch wel topfavoriet. De temperaturen zijn aangenamer doordat de zon vaker schijnt en waardoor we weer meer naar buiten gaan. Vooral kinderen vinden de lente natuurlijk heerlijk om langer buiten te spelen, maar ook volwassenen zoeken de buitenlucht vaker op. Zo gaan we weer vaker buiten sporten en recreëren, even een versnapering op een terras. Het duurt niet lang voordat de avonden weer langer worden en de fietsers, hardlopers en wandelaars in de avond het straatbeeld vormen. Heerlijk toch?

Warme schoenen eruit luchtige sneakers erin!

Lente, dat betekent vaak ook weer je kledingkast opnieuw indelen. De warme winterkleding kan weer ingewisseld worden voor luchtigere kleding. Warme schoenen die in de winter zijn afgedragen en wellicht vies en vochtig zijn, worden verruild door nieuwe, lichtere sneakers of open schoenen. Dikke sokken worden verruild voor dunne sokken of enkelsokken, en met de eerste echte warme lentedagen kun je zelfs weer met je blote voeten in je slippers of sandalen. Dat is natuurlijk ook wel nodig, want als het warmer wordt, dan krijgen helaas velen van ons toch wat sneller zweetvoeten.

Kies licht, luchtig en hygiënisch

Om zweetvoeten te voorkomen is het dus handig om luchtige schoenen en ademende sokken te dragen. Dat voorkomt heel wat ongemak en zit wel zo prettig. Een voorbeeld van een lichte en luchtige schoen is onze Suecos Lätt sneaker. Deze kunnen we toch wel de ultieme lente en zomer sneaker noemen, want de open structuur zorgt voor veel ventilatie. In deze schoenen wordt vocht snel afgevoerd en ontstaan er dus nauwelijks nare luchtjes. Verkrijgbaar in diverse kleuren en ze zitten nog eens comfortabel ook!

Durf jij je blote voeten te laten zien?

Zodra slippers of sandalen de voorkeur krijgen boven gesloten schoenen, dan worden sommigen onder ons al wel wat zenuwachtig. Zien mijn voeten en tenen er wel nog een beetje toonbaar uit? Kan ik mijn blote voeten wel vertonen met die likdoorn, kloven of kalknagels? Geen paniek, er zijn genoeg oplossingen om je voeten mooi voor de dag te laten komen. En een beetje voorbereiding kan daarin al wonderen verrichten.

Bijna iedereen heeft weleens last van droge voeten, zorg er daarom altijd voor dat je je voeten de hele lente en zomer kunt insmeren. Met een goede huidverzorging zijn je voeten snel weer goed gehydrateerd, waardoor ze weer zacht en glad worden.

Heb je last van hardnekkig eelt dan zijn er diverse oplossingen om eelt te verzorgen en te verminderen. Een pedicureset is een eenvoudige oplossing om overtollig eelt te verwijderen. Je kunt de huid hiermee snel weer glad krijgen en de pedicuresets van Promed geven je echt veel opties om alle oneffenheden aan te pakken. En niet alleen de huid op je voeten, maar ook je (kalk)nagels gaan weer stralen na een behandeling met een Promed pedicureset. Heb je last van veel wrijving waardoor eelt ontstaat dan kan het beschermen van eelt helpen om de wrijving, en ook eelt, te verminderen.

Kalknagels verstoppen onder een ademende nagellak

Inglot nagellak halal en veganKalknagels kunnen je misschien ervan weerhouden om een leuke zomerse sandaal te dragen, maar dat is nergens voor nodig! Want met een kalknagelolie kun je een kalknagel behandelen en aanpakken. Het duurt doorgaans wel even voordat dit effect heeft en de kalknagel is uitgegroeid, maar met de zuurstof- en waterdoorlatende nagellak van Inglot kun je je nagels toch lakken met een van de vele kleuren tijdens je kalknagelbehandeling. Deze nagellak is vegan en halal, dus een vriendelijkere een duurzamere nagellak dan die van Inglot ga je niet snel vinden.
Al met al hoef je deze lente en zomer periode dus niet bang te zijn dat je voeten er niet mooi genoeg uitzien of dat je door de verkeerde schoenen of sokken zweetvoeten krijgt. Daar zijn allemaal oplossingen voor en gelukkig hebben we die allemaal bij Pedimarkt.

Mocht je na het lezen alsnog vragen hebben over hoe jij je voeten het beste kunt verzorgen voor de komende periode, neem dan ook gerust contact met ons op. Onze klantenservice helpt je via telefoon, email of whatsapp graag verder.

      05-04-2023 16:12
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies