Menu

Spreiders

Home Voetklachten Hallux Valgus (bunion) Spreiders
Weergave:


Bezig met laden...
NatraCure All-Gel hallux valgus teenspreider
NatraCure All-Gel hallux valgus teenspreider
(10)

8,95

NatraCure Gel teenspreider (2 stuks)
NatraCure Gel teenspreider (2 stuks)
(6)

7,95

Teenspreiders zijn in veel gevallen erg nuttig en zijn gemakkelijk toe te passen. Je merkt niet eens dat je ze tussen je tenen hebt zitten. Bij Hallux valgus spreiden teenspreiders de grote teen en de tweede teen, waardoor de grote teen wat rechter gaat staan. Ook verminderen teenspreiders direct drukpijn, die ontstaan wanneer 2 tenen tegen elkaar aan drukken (en de nagel wellicht in de andere teen prikt).

Een silicone tenenspreider kan ook goed gebruikt worden wanneer je last hebt van likdoorns of blaren aan je tenen. Ze verminderen de druk en kunnen voorkomen dat tenen (en nagels) tegen elkaar aandrukken en voor overlast zorgen.

Teenspreiders in alle soorten en maten

Bij Pedimarkt hebben we het grootste assortiment teenspreiders dat er te vinden is. Teenspreiders zijn niet alleen geschikt om tenen te spreiden. Ze zijn ook bijzonder geschikt om druk te verminderen, de positie van scheve tenen te verbeteren of om te voorkomen dat tenen tegen elkaar aan gaan drukken. Het verminderen van ongemak of zelfs pijn is iets dat alle teenspreiders wel gemeen hebben. Iedere verkeerde stand van de tenen kan namelijk tot pijn lijden. Dat is natuurlijk niet wenselijk tijdens het lopen.

Bij teenspreiders is het belangrijk dat ze zacht, maar ook stevig zijn. Tijdens het lopen kan er best wat druk ontstaan op de tenen, dus heb je ook spreiders nodig die daar tegen bestand zijn. Het silicone gel waar ze van gemaakt zijn, moet soepel en sterk zijn. Daar hebben wij als Pedimarkt zijnde onze producten dan ook op geselecteerd

Een teenspreider tegen Hallux valgus

Wanneer je scheefgroeiende grote teen hebt, krijg je vaak last van druk op de knobbel van je voet. De schoen kan tegen de knobbel drukken en aan de andere kant kan de teen tegen de andere tenen drukken. Soms drukt dit zelfs zo erg dat de nagel van de grote teen in de tweede teen prikt, of dat de tweede teen zelfs boven of onder de grote teen terecht komt. Met een teenspreider kun je op eenvoudige wijze de grote teen in een rechtere positie zetten. De teenspreider is meestal van silicone gel, omdat dit materiaal erg zacht is. Je merkt hierdoor nauwelijks dat je ze tussen je tenen hebt.

Likdoorn behandelen

Druk is ook vaak de oorzaak van een likdoorn. Wanneer eelt naar binnen groeit krijg je zo'n eeltpit of likdoorn. Met een teenspreider kun je de druk tussen de tenen verminderen en zo likdoorns voorkomen.

Meer weten over het ontstaan, symptomen en behandelingen van likdoorns? Lees onze Wiki pagina over likdoorns.

Blaren

Bij het ontstaan van blaren is wrijving vaak het belangrijkste probleem. En wrijving kan ontstaan doordat tenen scheef staan en de zijkant van de voet teveel tegen de schoen aan schuurt. Ook dit kun je eenvoudig oplossen met de producten op deze pagina.

Overigens zijn blaren en likdoorns ook erg goed te behandelen met een goede anti-drukwol. Bij Pedimarkt kun je Wolkings merinowol en Wandelwol kopen.

Je kunt ook meer te weten komen over blaren op onze wiki pagina: Wiki blaren.

Direct een teenspreider kopen? Dat kan in onze webshop

Als u graag direct een teenspreider wil kopen, bent u op deze pagina aan het juiste adres. Met de keuze uit 10 verschillende spreiders, slaagt u bij ons gegarandeerd. Als u voor 16:00 besteld, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden!

Heeft u ondersteuning of advies nodig bij het kiezen van de juiste teenspreider? Of twijfelt u of een teenspreider de juiste oplossing is voor uw voetprobleem? Wij adviseren u graag! U kunt contact met ons opnemen door te mailen naar info@pedimarkt.nl, te bellen naar tel:+ +31 (0) 33 2022 229 of door het contactformulier op onze contactpagina in te vullen.

 


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies