Menu

Keuzehulp

De toegevoegde waarde van inlegzolen

Home De toegevoegde waarde van inlegzolen
De toegevoegde waarde van inlegzolen
Toegevoegde waarde inlegzolen

Inlegzolen in schoenen

Producenten van schoenen besteden veel aandacht aan het comfort en de stevigheid van de schoenen. En natuurlijk ook aan het uiterlijk. Er zijn echter een aantal zaken waar minder aandacht aan besteed wordt. De inlegzolen die in de schoenen zitten, zijn dan ook vaak het meest goedkope element van de hele schoen. Zelfs de veter mag vaak meer kosten dan de zooltjes in de schoen. En dat terwijl de voeten juist hiermee contact hebben.

Schoenen geven vaak geen ondersteuning

Het is een misvatting dat schoenen zelf ondersteuning geven. Het voetbed in de meeste schoenen is plat. Dat betekent dat er geen ondersteuning is onder de gehele voet, op zijn hoogst alleen wat demping en comfort. De stevigheid van de constructie en de gebruikte materialen zijn overigens wel elementen die de voet en enkel kunnen stabiliseren, maar dit is slechts een deel van de ondersteuning die nodig is.

Steun onder de voetboog

Het klinkt misschien wat vreemd, maar de ouderwetse houten klompen hebben vaak het beste voetbed dat er in schoenen te krijgen is. Alleen daar wordt rekening gehouden met de natuurlijke vorm van de voet, waarbij de vorm van de voetboog aangehouden wordt. De ondersteuning onder de voetboog is dan voor de drager van de schoenen om een oplossing voor te vinden.

En die oplossing is er ook wel. Iedere voet is weer anders en als men een vaste vorm kiest, dan is het ook weer niet voor iedereen goed. Je kunt dus het beste zelf de ondersteuning verzorgen met inlegzolen die geschikt zijn voor jouw voeten.

Goede loophouding door inlegzolen

Standaard inlegzolen voor iedere voet

Inlegzolen kopen die goed zijn voor jouw voeten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er wordt vaak gedacht dat hiervoor een podoloog nodig is, maar dat is voor het grootste deel van de mensen zeker niet het geval. Voor heel veel voetproblemen zijn er goede zooltjes gemaakt. Bijvoorbeeld voor hielspoor, fasciitis plantaris of een doorgezakte voet zijn er veel verschillende inlegzolen. En veel ervan werken ook prima. Bij een hielspoor zooltje is het van belang om demping te zorgen, bij een doorgezakte voet ondersteuning onder de voorvoet. Dit principe is dus niet heel ingewikkeld en dus is het eenvoudig om standaard zooltjes te maken.

In een eerder blog hebben we al eens de voordelen en nadelen van standaard zooltjes ten opzichte van op maat gemaakte zooltjes beschreven. Deze blog leest u hier.

Maak je schoenen af met de juiste zooltjes

De herfst begint weer en dat is ook vaak de tijd dat we nieuwe schoenen gaan kopen. En dat is ook het beste moment om nieuwe inlegzolen te kopen. Zoals gezegd zijn er heel veel oplossingen verkrijgbaar en ook voor jouw voeten is er meestal een goede (standaard) oplossing. Hiermee maak je je nieuwe schoenen helemaal af en zul je ook het meeste plezier beleven aan je schoenen. Vaak gaan je schoenen zelfs langer mee als je zooltjes hebt. De verbeterde loophouding voorkomt overmatige slijtage op plekken waar het meeste druk komt.

Bij Pedimarkt zijn we gespecialiseerd in die oplossingen die eenvoudig zelf zijn toe te passen. Maar mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, dan helpen we je graag. Bel, mail of whatsapp gerust.

      20-09-2018 17:01
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.