Menu

Keuzehulp

Thermoactive coolpack - de perfecte koude therapie

Home Thermoactive coolpack - de perfecte koude therapie
Thermoactive coolpack - de perfecte koude therapie
ThermoActive coldpacks

Coldpacks van ThermoActive: professionele koude therapie

Koude therapie wordt voor veel lichaamsklachten en blessures toegepast. Een coolpack ofwel cold pack zijn hierbij veel gebruikt. Dat komt door de volgende eigenschappen:

  • Het is een natuurlijke manier om pijn te verlichten
  • Verlicht ontstekingen en zwellingen
  • Vermindert oedeem
  • Vermindert zwellingen door verstuikingen, verrekkingen en scheurtjes in spieren en pezen
  • Helpt herstel van spieren en pezen te versnellen

Maar koude therapie toepassen moeten wel op de juiste manier gebeuren. Je kunt een bevroren materiaal niet zomaar even op de blote huid leggen. Je loopt dan namelijk het risico op bevriezing en gek genoeg, brandwonden. Dus het is niet verwonderlijk dat bij het toepassen je geschikte materialen moet gebruiken. En om die reden is er ThermoActive.

Soepel, sterk en langer koud

Een groot nadeel van de meeste coolpacks is dat het materiaal bij bevriezing hard wordt. En als je dan probeert zo'n coolpack om je enkel te wikkelen valt dat echt niet mee. De enkel is al pijnlijk en je zit er dan vast niet op te wachten om zo'n harde coolpack om je enkel heen te drukken. ThermoActive is gelukkig anders. Omdat ze een hoogwaardige gel gebruiken die bij bevriezing soepel blijft, zijn deze coolpacks heel makkelijk om het aangedane lichaamsdeel te wikkelen. Zonder pijn en met optimale overdracht van de kou op de geblesseerde plek.

ThermoActive CoolpackWanneer je de coolpacks ziet van ThermoActive, dan valt je gelijk op dat er een sterk nylon afdekmateriaal gebruikt is. Dit materiaal zorgt ervoor dat contact met de huid geen kwaad kan. Bovendien is het sterk zodat je de coolpack ook heel lang goed houdt. 

Ook niet onbelangrijk is dat de gebruikte gel erg lang koud blijft. Tot wel 40% langer dan andere coolpacks. Zo kun je dus langer gebruik maken van de coolpack en is de behandeling effectiever. 

Verschillende formaten verkrijgbaar

Een coolpack wordt voor verschillende lichaamsdelen gebruikt, dus je kunt hierbij niet wegkomen met slechts 1 formaat. Daarom zijn er vier verschillende formaten van de ThermoActive cold packs. Uiteraard een standaard formaat (dat eigenlijk al groter is dan wat anderen standaard noemen), een kleine, een hele grote en een coolpack speciaal voor de nek.

De standaard en kleine coolpack zijn goed te gebruiken om bijvoorbeeld standaard te gebruiken als hulpmiddel bij sporten. Tijdens het sporten kan een verzorger deze eenvoudig in zijn koffer stoppen, zodat het tijdens de wedstijd beschikbaar is. Maar ze zijn natuurlijk ook erg behulpzaam in de verzorgingsruimte, zodat ze altijd beschikbaar zijn wanneer iemand tijdens een wedstrijd of training door de enkel is gegaan en snel moet koelen.

Coolpack voor de rugDe grote en nek varianten zijn meer therapeutisch te gebruiken. De grote is bijvoorbeeld ook erg geschikt om een been of de gehele rug te koelen. De rug wordt zeer prettig gekoeld, wat erg goede resultaten geeft bij rugklachten.
 

ThermoActive - multi inzetbaar en van de beste kwaliteit

In Nederland en België is ThermoActive dan misschien nieuw, maar in Noord Amerika is ThermoActive en moederbedrijf Polygel een grote speler. Wij van PD-care zijn dan ook erg trots deze hoogwaardige productlijn in de Benelux te mogen vertegenwoordigen. 

Ook geïnteresseerd in ThermoActive voor de sportvereniging, fysiotherapie of chropractie praktijk of in uw kliniek? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk hier alle ThermoActive coolpacks

      09-02-2020 11:16
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies