Menu

Keuzehulp
Home Zoek op merk Bauerfeind Bauerfeind ValguLoc II spalk

Bauerfeind ValguLoc II spalk

valguloc2_product.JPG
Bauerfeind ValguLoc II spalk
2 Reviews | Review toevoegen

ValguLoc® II : Stabiliserende orthese ter correctie van de grote teen. Universeel in maat en voet (zowel links als rechts te gebruiken). Zet uw scheef gegroeide teen weer recht.

Artikelnummer

1201316005000 

€ 79,90
Prijs per Stk

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 4
Aantal: 
Bestellen
 

Hallux Valgus

Scheefgroei van de grote teen, ook wel bekend onder de naam hallux valgus, is een veel voorkomende teenaandoening (grote teen). Deze standsafwijking is erg pijnlijk en kan lastig zijn bij bijvoorbeeld het kopen van schoenen.

Corrigeren van de grote teen

De ValguLoc II hallux valgus spalk ontlast het basisgewricht van de grote teen. Deze dag- en nachtspalk is in staat een pijnvrije beweeglijkheid van de grote teen te realiseren als de orthese in een vroeg stadium van de hallux valgus (scheve teen of 'knobbelteen') wordt toegepast. Een verdere verslechtering van de foute positie kan op lange termijn worden voorkomen. Hierbij houdt het scharnier de teen in een vooraf ingestelde hoek, terwijl strek- en buigbewegingen worden voorkomen of ook trapsgewijs mogelijk kunnen worden gemaakt.

  • individueel mobiliseerbaar
  • platte constructie
  • eenvoudig aan te brengen
  • overdag in de schoenen te dragen
  • als nachtspalk te dragen

Eenvoudig in te stellen orthese (ook na operatie)

ValguLoc® II fixeert de grote teen in een therapeutisch correcte hoek. Hierbij kunnen buig- en strekbewegingen afhankelijk van de therapie-eisen via het scharnier in stappen worden ingesteld. De teen kan na een operatie bijvoorbeeld eerst worden gespalkt en gestabiliseerd om geleidelijk meer bewegingsvrijheid te krijgen zonder dat de teen opnieuw in een foute positie terechtkomt. De platte constructie van de stabiliserende orthese ontlast het basisgewricht van de grote teen.

Spalk ter correctie (ook als nachtspalk)

ValguLoc® II sluit nauw op de voet aan en biedt steun en geleiding, zowel 's nachts (nachtspalk) als overdag in comfortabele (ruime) schoenen. Via platte klittenbandsluitingen wordt de orthese gemakkelijk aangebracht en verwijderd. Dankzij de slanke, anatomische bouwwijze biedt zij een hoog draagcomfort. Indien nodig kan het scharniermateriaal met de comfortabele bekleding aan de binnenzijde thermoplastisch aan de individuele teenvorm worden aangepast.

Sorteren op:

Review toevoegen

Onbekende Belg - 23-05-2021 01:35

Niet van deze site gehaald maar het model is goed. Meegekregen vanuit het ziekenhuis waar ik m'n hallux valgus liet behandelen.

ruud - 12-05-2019 22:39

Voor ingebruikname van de spalk is de handleiding (ook Nederlands) echt nodig, maar daarna kan hij steeds eenvoudig worden aangebracht. De scharnier is ontworpen om op de knobbel (bunion) te rusten. Op zichzelf zit dat uitstekend, maar als de grote teen wordt vastgezet aan de spalk komt er druk op de knobbel. En als de teen helemaal recht wordt getrokken is die druk nogal groot en dat voelt na enige tijd onaangenaam ondanks de zachte voering. Misschien helpt de druk bij het terugdringen van de knobbel, wie weet. Het voelt minder onprettig om de teen wat minder aan te trekken. Dan verricht de spalk nog steeds zijn functie, maar een beetje half. In de loop der tijd, wanneer de teen van zichzelf hopelijk rechter gaat staan, kan die vermoedelijk wél probleemloos tegen de spalk getrokken worden.

De spalk is van een voortreffelijk uitgedacht ontwerp, tevens zeer degelijk, en ook kan er goed mee in een (iets bredere) schoen gelopen worden. Tijdens gebruik is hij nauwelijks hinderlijk, indien althans de teen niet geheel wordt rechtgetrokken. Dat is jammer, en door die beperking moet ie het doen met drie sterren. Is de spalk aan te bevelen? Als er niks anders zou zijn wel, en als de grote teen niet al te scheef staat zeker. Maar er is door nog heel wat andere fabrikanten eveneens goed nagedacht over tenenkwesties. Het is raadzaam om eerst een van hun goedkopere alternatieven te proberen.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies