Menu

Keuzehulp

Teenkussens, teenspreiders en andere handige hulpmiddelen

Home Teenkussens, teenspreiders en andere handige hulpmiddelen
Teenkussens, teenspreiders en andere handige hulpmiddelen
Teenkussens en teenspreiders

Tenen zijn behoorlijk gevoelige delen van het lichaam. Bij lopen, rennen en vooral bij lange afstanden, kunnen ze het zwaar te verduren krijgen. Wrijving over de schoenzolen, druk tegen andere tenen, nagels die in de naastgelegen tenen drukken en wat dacht je van vervelende blaren? Het is maar een kleine greep uit de lange lijst klachten die vaak voorkomen. En wanneer je er last van hebt, dan is lopen niet heel fijn meer. Maar er zijn wel oplossingen voor dit probleem.

Teenspreiders

Teenspreiders zijn misschien we de bekendste oplossing voor 'teenproblemen'. Een teenspreider (van bijvoorbeeld gel) tussen de tenen voorkomt drukpijn en zorgt ervoor dat nagels niet tegen de naastgelegen teen kunnen drukken en zo wondjes maken. Varianten van deze spreiders zijn er genoeg. Met lus om de teen, gecombineerd met een hallux valgus (bunion) beschermer of voor meerdere tenen tegelijk.

Teenbeschermers

Oplossingen zoals teenkappen of teenbeschermers zijn iets anders en worden niet tussen de tenen aangebracht ze beschermen de tenen rondom. Ze zijn er van geheel gel, maar ook met een beschermende stof er omheen. Meestal zijn deze laatste wat sterker en zeker bij veel wrijving aan te bevelen.

Antidrukwol

Een oplossing die de laatste tijd veel voorkomt is het gebruik van schapenwol. Dit materiaal is natuurlijk heel zacht en wat vooral een voordeel is, het is flexibel. Je kunt eenvoudig zelf bepalen hoeveel wol je tussen de tenen doet. Of onder je voet, tegen je hiel of verzin het maar. Wol neemt direct de druk weg en is daarom erg geschikt tegen blaren, wrijving en andere druk op de tenen en voeten. Bij Pedimarkt hebben we enkele varianten antidrukwol.

Wandelwol was eigenlijk de eerste aanbieder van dit product en hebben het gebruik van wol populair gemaakt. Daarnaast bieden we Wolkingswol aan, dat gemaakt is van 100% merinowol. Net weer even zachter en een ander voordeel is dat het wat fijner uitgekamd is. De streng die overblijft na het kammen is bovendien heel gemakkelijk te doseren.

Wandelvierdaagse, sporten of dagelijks gebruik

Momenteel zijn natuurlijk wandelvierdaagsen erg actueel. Dagelijks lopen duizenden mensen, jong en oud, de avondvierdaagse. Blessures als blaren zere voeten zijn daarbij niet ongebruikelijk. Maar ook tijdens veel sporten zijn blaren een groot probleem. Denk maar aan het begin van een sport seizoen, waarbij nieuwe schoenen steevast voor problemen zorgen. En hoewel wandelvierdaagsen en sporten wel wat extremen zijn voor deze pijnlijke tenen, kun je in het dagelijks leven ook veel last hebben van zere tenen. Als je voor je werk veel loopt of staat, dan wil je natuurlijk niet dat je tenen de hele dag alle aandacht opeisen.

Los het eenvoudig op !

Kort gezegd: pijnlijke tenen hoeven geen spelbreker te zijn. Er zijn genoeg oplossingen verkrijgbaar. Teenspreiders, teenkappen, beschermers, spalken en anti drukwol, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. En bij Pedimarkt hebben we het allemaal. Dus als jij ook bij de grote groep mensen zit die last heeft van pijnlijke tenen, aarzel dan niet en koop eenvoudig online de beste oplossingen.

Meer weten over pijnlijke tenen, lees er dan meer over op onze voetklachtenpagina.

      06-06-2019 14:25
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.