Menu

Keuzehulp

Silicone gel producten verzachten de pijn aan je voeten

Home Silicone gel producten verzachten de pijn aan je voeten
Silicone gel producten verzachten de pijn aan je voeten

Gel producten verzachten de pijn

De toepassing van silicone is de afgelopen jaren enorm gegroeid. En dat komt omdat silicone in vrijwel iedere gewenste vorm te maken is, het zeer flexibel en vooral ook zacht is. Deze eigenschappen maken het dat ze erg goed druk weg kunnen nemen van zere plekken. Denk bijvoorbeeld aan gel zooltjes. Mensen met een verminderd vetkussen onder de voeten zullen je vertellen hoe heerlijk zacht dergelijke gelzolen onder je voeten voelen. Vooral als de schoenen een harde zool hebben is dat geen overbodige luxe.

Behalve gelzooltjes zijn er ook talloze andere oplossingen met silicone gel. Zo worden ze gebruikt in bepaalde bandages om deze op de juiste plaats te houden. Silicone gel is namelijk best stroef als je het tegen de huid aan houdt. De bandage zal daardoor niet gaan glijden of afzakken. Een andere toepassing van silicone gel is ter bescherming. Denk bijvoorbeeld aan tenen en nagels die tegen elkaar aan drukken en daardoor de huid beschadigen. Ook eenvoudig met silicone te beschermen.

Teenspreiders

Een andere toepassing die de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen zijn de teenspreiders. Het uit elkaar houden van tenen kan om diverse redenen gewenst zijn en dan is silicone zeer geschikt. Het is zoals gezegd erg zacht, maar het neemt ook de temperatuur van de voeten aan. Mits je het juiste silicone materiaal hebt, dan voel je niet eens dat je ze draagt. In schoenen is het dragen van teenspreiders vrij eenvoudig. Je doet ze tussen de tenen, een sok eroverheen en je stapt zo in de schoen. 

Teenspreider met lusHet wordt echter lastiger wanneer je open schoenen zoals slippers draagt. Dan is een tenenspreider al niet echt fraai, maar hoe blijft het op zijn plek? Mocht je het esthetische niet zo’n probleem vinden, dan kun je in dat geval kiezen voor een teenspreider met een lus. Die lus om de teen zorgt ervoor dat het netjes aan de teen vast blijft zitten.

Wandelen, sporten en dagelijks gebruik

Het gebruik van silicone producten wordt erg vaak toegepast bij activiteiten waar je de voeten behoorlijk belast en waar je (meestal uit ervaring) last van drukpijn en wondjes krijgt. Wandelen is zo’n activiteit waarbij de meer fanatieke wandelaars altijd dergelijke materialen bij de hand hebben. Want niets is zo vervelend om je voeten kapot te lopen en weten dat je nog 15 kilometer te gaan hebt. Een goede voorbereiding en de juiste hulpmiddelen kan een hoop ellende schelen.

Hielspoor, hallux valgus en hamertenen

Als je ooit van hielspoor, hallux valgus of hamertenen gehoord hebt, dan zal het je niet verrassen dat silicone gel dan ook goed ingeschakeld kan worden om direct pijn weg te nemen. Bij hielspoor kun je met de juiste zooltjes met minder pijn (of zelfs geen pijn) weer lopen. Bij hallux valgus geldt hetzelfde, wanneer je daar op de juiste plek de dikke grote teen beschermt tegen de druk en dus de pijn. In het geval van hamertenen kun je onder de tenen een kussentje van gel leggen, waardoor deze beschermd worden, maar waardoor de tenen ook direct weer rechter komen te staan.

Je kunt je vast voorstellen dat deze oplossing voor heel veel voetproblemen toegepast kan worden. En dat is ook de reden waarom er zoveel verschillende kussentjes zijn. Bij Pedimarkt hebben we het grootste assortiment van dergelijke silicone producten. En voor ieder voetprobleem is er haast wel een silicone oplossing beschikbaar.

NatraCure

Gelukkig stel zonder zere voetenBinnenkort komt er zelfs een hydraterende silicone gel beschikbaar. De silicone van NatraCure producten is wat dat betreft echt 'next level'. Deze producten zijn ongeëvenaard wat betreft flexibiliteit en sterkte. Maar tegelijkertijd zacht aan de huid. Enkele varianten geven zelfs voedende en hydraterende elementen af aan de huid, waardoor bijvoorbeeld eelt zachter wordt en kloven verdwijnen. Houd onze website maar goed in de gaten de komende tijd, want binnenkort zijn deze producten bij ons beschikbaar.

PH neutraal, dus geen huidirritaties

Wat even goed is om te weten, is dat je PH neutrale silicone gel moet nemen. Er zijn veel soorten op de markt en de meesten hebben geen ingrediënten die allergische reacties oproepen, maar het is wel verstandig om dat even te controleren. Bij Pedimarkt gebruiken we alleen silicone gel waarvan bekend is dat ze geen huidirritaties veroorzaken.

Benieuwd welke silicone producten er allemaal zijn? Kijk gerust rond in onze webwinkel. We hebben er behoorlijk wat. En dat kan best lastig kiezen zijn. Mocht je hierbij wat hulp kunnen gebruiken, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

      16-11-2019 09:30
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies