Menu

Keuzehulp

Voorbereidingen op de lente en zomer

Home Voorbereidingen op de lente en zomer
Voorbereidingen op de lente en zomer

Lentekriebels

In de lente gaat het bij velen al snel kriebelen. De zon komt nog maar half door en de eerste mensen lopen al in de korte broek en de terassen lopen vol. Dichte stevige schoenen maken plaats voor slippers en sandalen en de voeten en tenen zien weer daglicht. Sommige mensen willen echter de voeten liefst niet tonen want ze schamen zich er een beetje voor. Is dat bij jou ook het geval? Vrees niet, met een beetje hulp kun je ook jouw voeten en tenen prima in het openbaar tonen.

Kalknagels of andere nagelproblemen

In dichte schoenen (vooral ook als deze vochtig zijn), zijn kalknagels, schimmelnagels of mycosenagels een veelvoorkomend probleem. Een kalknagel ontsiert de hele voet en is dus ook niet iets waar je graag mee in het openbaar gezien wilt worden. Een kalknagel herken je aan de verdikking en verkleuring van de nagel. Bovendien wordt de nagel (en onder de nagel) korrelig.

Het lastige van een kalknagel is dat je er ook niet zomaar even vanaf komt. Het moet uitgroeien. Daarom is het verstandig op tijd met de behandeling te beginnnen als je er deze zomer vanaf wilt zijn. Het belangrijkste aspect van de behandeling is dat je het goed volhoudt om dagelijks twee keer aan te brengen van een kalknagelolie.

Eelt verwijderen

Een ander niet zo fraai beeld van de voetjes is als er overtollig eelt op zit. Bovendien loop je dan ook het risico dat er kloven gaan ontstaan die nog eens erg pijn doen ook. Even een eeltvijl over je hielen en de bal van je voet doet wonderen. De zijkant van je grote teen kan ook een plek zijn waar veel eelt ontstaan, schuur die even, dan loop je ook veel lekkerder. Een goede tip om eelt makkelijk te verwijderen is om dit onder de douche te doen. Het eelt is dan zacht en schraap je er zo van af.

Gladde huid

Hoewel we het doorgaans niet vaak doen is het insmeren van de voeten met een verzorgende crème ook verstandig. De huid wordt gehydrateerd en daardoor ook een stuk soepeler. Vooral wanneer het overtollige eelt verwijderd is, heeft het zin om een crème in te masseren. Bovendien voelt zo'n voetmassage ook nog eens erg lekker.

Scheve tenen recht zetten

Scheven en pijnlijke tenen zijn er in vele soorten en maten. De bekendsten zijn hallux valgus en hamertenen. Deze vergroeiingen zijn op zich nog wel te corrigeren, zolang het gewricht in de tenen nog flexibel is. Met eenvoudige spalken en kussenjes kunnen deze scheve en vaak pijnlijke tenen weer de juiste kant op laten wijzen. Er zijn vaak veel oplossingen beschikbaar om vrijwel iedere teen te kunnen corrigeren. De afwikkeling van de voeten helpt hier dooraans bij. Als de juiste houding aangenomen wordt van de tenen, dan gaat het bij de afwikkeling ook goed en kan de teen zich goed herstellen. Uiteraard is dat niet altijd het geval. Wanneer er weinig beweging zit in de teen en dit voor klachten zorgt (pijn en schade aan andere tenen), dan is het raadzaam een arts te bezoeken hiervoor.

De voeten klaar voor daglicht...

Met bovenstaande tips moet het mogelijk zijn om de voeten en tenen weer zo te krijgen dat je je niet meer voor de voeten hoeft te schamen. Nu is dat natuurlijk nooit echt nodig, want een voetprobleem kan iedereen treffen. Pijn is vaak ook een belangrijkere reden om echt iets aan de voetproblemen te doen. Vaak gaan we ook pas problemen te lijf als we er echt last van krijgen. Wat ook de reden zal zijn, bij Pedimarkt weten we welke producten werken en wanneer deze toegepast kunnen worden. We hebben een groot assortiment, dus er zit ook vast wel iets tussen dat voor jouw voetproblemen gaat helpen.

      14-03-2019 16:31
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies