Gratis verzending boven € 50,-
Dé specialist in voetverzorging
Inlegzolen / steunzolen /

Waarom steunzolen dragen?

Pronatie en overpronatie steunzolen


Zoals de term al aangeeft moeten steunzolen steun geven aan de voeten. Door deze steun zullen de voeten in de juiste positie moeten gaan staan, daar waar dit nog niet het geval is.

Er zijn veel redenen waarom extra ondersteuning nodig is. Veel mensen kantelen met hun voeten iets naar binnen (overpronatie) of hebben last van een doorgezakte voet.

Pronatie is de manier waarop de voet zich afwikkelt tijdens het (hard)lopen. Normaal gesproken moet de voet in een relatief rechte positie onder het onderbeen staan, maar in de praktijk wil dit nog wel eens anders zijn. Steunzolen kunnen dan van toegevoegde waarde zijn om de afwikkeling goed te laten verlopen en om de belasting op gewrichten en rug te minimaliseren. Bij Pedimarkt kunt u de beste kwaliteit steunzolen kopen, waarbij de pronatie optimaal is en waar een goede demping wordt gegeven om schokken te absorberen.Weergave:


Bezig met laden...
0 reviews

Orthopedische steunzolen die de voet optimaal ondersteunt en de belasting op de voeten en het hele lichaam vermindert.

54,95 69,95
1 reviews

Spenco Total Support Max Premium steunzolen geven de maximale ondersteuning bij fysieke activiteiten als sporten of werken.

39,95
0 reviews

De Spenco Ironman Total Support THIN Premium steunzolen zijn de perfecte oplossing voor extra stabiliteit in schoenen waar weinig ruimte zit en die flexibiliteit belangrijk is.

39,95
9 reviews

De Mysole Arch is wellicht de meest veelzijdige inlegzool die te krijgen is voor de voorvoet, holvoet en platvoet.

25,75 27,75
16 reviews

Deze uitgebreid geteste MYSOLE Daily Comfort is dé oplossing voor veel voetproblemen bij heren en dames. Geeft optimale ondersteuning en is zeer comfortabel.

18,95
5 reviews

MYSOLE Special Anatomical inlegzolen geven extra stabiliteit en demping. Zowel voor dagelijks comfort als tijdens sporten bieden ze stabiliteit en comfort. Snel in huis.

22,50
9 reviews

De SOLE Active Medium biedt perfecte ondersteuning en comfort in vrijwel iedere schoen. Uw schoenen worden met deze zooltjes voorzien van super ondersteunend voetbed.

44,95
2 reviews

De best ondersteunende steunzolen voor bijvoorbeeld in uw werk- of wandelschoenen. Voor een betere balans en lichaamshouding.

44,95
0 reviews

De best ondersteunende steunzolen voor in krappe schoenen, zoals voetbalschoenen, wielrenschoenen en skischoenen. Voor een betere balans en lichaamshouding.

44,95
3 reviews

Extra stabiliteit en demping voorkomen blessures bij het sporten. Wees optimaal voorbereid voor de impact van uw sportactiviteiten met SOLE Sport steunzolen.

25,00 35,00
0 reviews

Geweldige ondersteuning en demping voor tijdens lange werkdagen. Geef werkschoenen het ultieme comfort voor uw voeten, rug en gewrichten.

35,00
1 reviews

Deze inlegzolen van Spenco zijn speciaal ontwikkeld actieve buiten mens. De geavanceerde ondersteuning van de voetholte en de diepe hiel zorgen voor stabiliteit en helpen overpronatie te voorkomen.

22,95 34,95


 

Overpronatie

Er zijn behoorlijk veel mensen die met de voet iets naar binnen kantelen. We noemen dit overproatie. Bij het overproneren wordt het gewicht op een verkeerde manier verdeeld en ontstaat er een extra belasting op de voorvoet, de knieën en heupen. Met zooltjes die steun geen onder de voetboog kan dit worden voorkomen.
 

Doorgezakte voet

Bij een doorgezakte (voor)voet zijn de kootjes in de voet doorgezakt. Dit zorgt ervoor dat deze dichter tegen elkaar komen te staan. De voet kan hierdoor wat breder worden (spreidvoet). Druk tussen de kootjes kan pijnlijk zijn, maar dit doorzakken is uiteraard ook niet goed voor de afwikkeling van de voet.

SOLE steunzolen


Gratis verzending boven € 50,-

Advies nodig? Bel +31 (0) 33 2022 229 (ma t/m vr)

Altijd 30 dagen bedenktijd!

Beoordeling

Copyright © 2018 | Pedimarkt