Menu

Keuzehulp

Waarom steunzolen dragen?

Home Waarom steunzolen dragen?
Waarom-steunzolen-dragen

Waarom kan het nodig zijn om steunzolen te dragen?

Zoals de term al aangeeft moeten steunzolen steun geven aan de voeten. Door deze steun zullen de voeten in de juiste positie moeten gaan staan, daar waar dit nog niet het geval is.

Er zijn veel redenen waarom extra ondersteuning nodig is. Veel mensen kantelen met hun voeten iets naar binnen (overpronatie) of hebben last van een doorgezakte voet.

Pronatie is de manier waarop de voet zich afwikkelt tijdens het (hard)lopen. Normaal gesproken moet de voet in een relatief rechte positie onder het onderbeen staan, maar in de praktijk wil dit nog wel eens anders zijn. Steunzolen kunnen dan van toegevoegde waarde zijn om de afwikkeling goed te laten verlopen en om de belasting op gewrichten en rug te minimaliseren. Bij Pedimarkt kunt u de beste kwaliteit steunzolen kopen, waarbij de pronatie optimaal is en waar een goede demping wordt gegeven om schokken te absorberen.

Overpronatie

Er zijn behoorlijk veel mensen die met de voet iets naar binnen kantelen. We noemen dit overpronatie. Bij het overproneren wordt het gewicht op een verkeerde manier verdeeld en ontstaat er een extra belasting op de voorvoet, de knieën en heupen. Met zooltjes die steun geen onder de voetboog kan dit worden voorkomen. Door een betere verdeling van de druk zorg je automatisch ook voor minder klachten.

Doorgezakte voet of platvoet

Bij een doorgezakte (voor)voet zijn de kootjes in de voet doorgezakt. Dit zorgt ervoor dat deze dichter tegen elkaar komen te staan. De voet kan hierdoor wat breder worden (platvoet of spreidvoet). Druk tussen de kootjes kan pijnlijk zijn, maar dit doorzakken is uiteraard ook niet goed voor de afwikkeling van de voet. Steunzolen kunnen op de juiste manier het doorzakken tegengaan en zo verschillende klachten tegengaan. Niet alleen van zere voeten, maar ook klachten aan spieren, pezen, rug en zelfs de nek. Een goede houding van de voet zorgt voor een goede houding van het lichaam.

Op maat gemaakt beter dan standaard? Nee, dat hoeft zeker niet.

Bij de term steunzolen wordt vaak gedacht dat het dan alleen om op maat gemaakte zolen gaat. Maar dit is zeker niet het geval. We hebben eerder al een blog geschreven over het verschil van standaard (confectie) zolen, ten opzichte van de op maat gemaakte steunzolen van een podoloog. En de verschillen zijn opvallend... klein...

Lees hier het blog:
Standaard zooltjes versus op maat gemaakte steunzolen


SOLE steunzolen
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies