Gratis verzending boven € 50,- (anders € 2,95)
Dé specialist in voetverzorging

Hielspoor zooltjes - Wat werkt wel en wat niet?

Hielspoor zooltjes om van zere hak af te komen

Eén op de tien mensen krijgt vroeg of laat last van een hielspoor. En in veel gevallen weten mensen zich hier nauwelijks raad mee. De pijn onder de hiel is vooral in de ochtend heel vervelend, gedurende de dag wordt het wat beter en naarmate de dag vordert wordt het weer erger. In veel gevallen komen mensen terecht bij de oplossing die hielspoor zooltjes kunnen bieden.

In eerste plaats natuurlijk om zo snel mogelijk van de pijn af te komen. Daarom zijn gel producten vaak nog zo populair. Het is echter ook verstandig om rekening te houden met de oorzaken van hielspoor voordat je een oplossing kiest die echt de problemen verhelpt. Want alleen dan kun je ook het ontstaan van hielspoor voorkomen voor de toekomst.
 

Hielspoor oorzaak

hielspoor - haakje onder hielbotDe belangrijkste oorzaak van een hielspoor is overbelasting. En overbelasten van de hiel kan op verschillende manieren gebeuren. Wisselen van schoeisel, of juist het lopen op oude versleten schoenen zonder steun kan een oorzaak zijn. Vooral als men op schoenen lopen die erg zacht zijn, of juist te hard. 
Een andere hielspoor oorzaak is dat men vanuit het niets ineens overmatig gaat sporten. En dan meestal op een ondergrond die hard is. Dus hardlopen, hockey, volleybal of tennis zijn in dit geval 'risicosporten'. 

Waarom overbelasting hielspoor kan veroorzaken? Dat komt omdat de hielpeesplaat (de pees die aan de hiel vast zit) vaak aan de aanhechting deels verkalkt is. Dit is op zich vrij normaal en bijna iedereen heeft een bepaalde mate van verkalking op de aanhechting van de pees. Dit hoeft ook geen pijn te doen. Wanneer je een röntgen foto bekijkt, dan zie je onder de hiel een soort haakje.

Dit haakje is gevoeliger dan het hielbot en bij overbelasting wordt dit plekje dus behoorlijk op de proef gesteld. Er kan een ontsteking ontstaan die vervolgens ook de pijn gaat veroorzaken.
 

 

Oplossingen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. En dat is op zich niet heel moeilijk. Zo is het vooral van belang om de hielpees soepel te houden. Dit kun je doen door voldoende te bewegen en te sporten (op goede dempende en ondersteunende schoenen). Goede oefeningen om de pees te rekken zijn er ook. Simpelweg de hiel naar achter en de knie naar voren werkt al. Het is ook goed om te voorkomen dat je bijvoorbeeld thuis op blote voeten (of sokken) op een harde vloer loopt. Als je gevoelig bent voor hielspoor en bijvoorbeeld relatief weinig beweegt, dan is het beter om binnen slippers of sloffen te dragen die de schokken absorberen.

Maar als hielspoor heeft toegeslagen, dan is het zaak om er zo snel mogelijk vanaf te komen. De eenvoudigste manier is door het dragen van hielspoor zooltjes. Deze moeten direct de pijn weg kunnen nemen en bovendien ervoor zorgen dat de hielpees soepel wordt. Alleen maar ondersteuning zorgt ervoor dat de pijn blijft en daardoor ontstaat het risico dat je de plek gaat ontzien en een verkeerde loophouding gaat aannemen. Alleen maar demping zorgt ervoor dat de pijn nu wel weg is, maar dat deze terug gaat komen wanneer het dempende zooltje uit de schoen gehaald wordt.

Bij Pedimarkt hebben we veel oplossingen die rekening houden met de oorzaken en ervoor zorgen dat de pees soepeler kan worden en zodat de pijn natuurlijk direct wordt weg genomen.

Bauerfeind professionele hielspoor zooltjesMedicovi Twin Heels hielspoor zooltjesHielcup

Pijn aan de hiel is niet altijd hielspoor

Veel mensen denken al snel aan een hielspoor wanneer ze pijn hebben aan de hak van de voet. Hielspoor is op zich goed herkenbaar, want de pijn zit echt onder het bot van de hiel. Komt de pijn meer van de zijkant of meer achteraan de hiel, dan is het meestal toch wat anders.

Er zijn uiteraard ook andere oplossingen tegen hielspoor, zoals hielspoor sokken en oefen hulpmiddelen

Advies nodig? 
Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over uw situatie? Neemt u gerust contact met ons op. Dit kan via onze eenvoudige chat of via mail. U mag natuurlijk ook altijd even bellen.

  Pedimarkt         Reacties (3)

Reacties (3)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

Gratis verzending boven € 50,- (anders € 2,95)

Advies nodig? Bel 033 2022 229 (ma t/m vr)

Altijd 30 dagen niet goed, geld terug!

Beoordeling

Copyright © 2018 | Pedimarkt