Menu

Achillespees klachten, hoe kom je van de klachten af?

Home Achillespees klachten, hoe kom je van de klachten af?
Achillespees klachten, hoe kom je van de klachten af?

Pijn aan de achillespezen is iets waar veel mensen last van hebben of hebben gehad. Wellicht bent u daar zelf ook één van. Wat deze klachten zo vervelend zijn is dat er zo weinig aan te doen lijkt. Masseren of verhoging zijn vaak toegepaste oplossingen, maar dan gaan de klachten vaak niet direct over. 

De truc met de achillespees (en eigenlijk met alle geïrriteerde pezen) is doorbloeding in combinatie met een goede loop/sta houding. Doorbloeding zorgt voor afvoer van afvalstoffen en toevoer van voedingsstoffen. Om beschadigde cellen te laten herstellen is in dit proces erg belangrijk. Maar pezen doorbloeden minder snel en dat is ook de reden waarom achillespezen zo langzaam herstellen. Zeker als de oorzaak (vaak een verkeerde houding van de voet) niet tegen gegaan wordt blijft de blessure doorsukkelen.

Doorbloeding en houding verbeteren

We hebben al kort aangehaald dat masseren kan helpen. Maar omdat dit altijd van korte duur is, is het resultaat niet optimaal. Compressiebraces/bandages kunnen hierbij helpen. Compressie zorgt namelijk voor een betere doorbloeding. En het fijne is dat dit de hele dag (en/of nacht) gewoon door kan gaan. Het herstel wordt daardoor bevorderd. Bij Pedimarkt hebben we deze compressiebraces ook in het assortiment. En bijzonder aan deze Os1st compressiebandages is dat ze meerdere compressiezones hebben voor een nog betere doorbloeding. 

De loophouding kan, indien niet juist, ervoor zorgen dat er irritatie blijft ontstaan. Wellicht komt er te veel druk op de pees omdat de voeten naar binnen kantelen en de pees niet goed recht staat. Klachten zitten dan vaak op de plek waar de achillespees een hoekje maakt (zie onderstaand plaatje van de houding, met name plaatje 2 waar de pees scheef staat). Het is dus ook van belang om de pees goed te positioneren, zoals bij plaatje 3 het geval is. En zoals ook vermeld, kunnen steunzolen hierbij helpen. Steunzolen kunnen de binnenkant van de voet ondersteuning geven en zo de voet (en pees) recht zetten. Nieuwe irritatie kan daardoor worden voorkomen en het herstel kan ervoor gaan zorgen dat de pijn helemaal gaat verdwijnen.

Op onze website kunt u veel oplossingen vinden tegen achillespees klachten. De combinatie doorbloeding en goede houding staan hierbij centraal. Ook kan het verstandig zijn om de achillespezen met diverse oefeningen te trainen, zodat ze sterker worden en minder vatbaar voor blessures. Bijvoorbeeld de Foot Gym biedt veel mogelijkheden voor goede oefeningen. 

Heeft u vragen over uw achillespees blessure? Neem gerust contact met ons op.

Pronatie en supinatie

Meer weten over achillespees klachten? Ga dan naar onze Wiki Achillespees
      19-04-2018 11:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies