Menu

Keuzehulp

Overtollig eelt, kloven en droge voeten

Home Overtollig eelt, kloven en droge voeten
Overtollig eelt, kloven en droge voeten
Overtollig eelt kloven en droge voeten

In deze blog bespreken we de problemen rondom overtollig eelt, kloven en droge voeten. Drie samenhangende onderwerpen die gevolgen en oorzaken van elkaar kunnen zijn. Wederom belangrijke onderwerpen om  aandacht aan te besteden. Als u er last van heeft, dan is het geen prettige ervaring. Het is vaak op een gemakkelijke manier te voorkomen! Heeft u een onprettige ervaring met eelt, kloven of droge voeten? Lees dan verder en kom er achter wat de oplossing is!

Overtollig Eelt

Eerst schenken we aandacht aan eelt, althans… overtollig eelt. Eelt heeft een beschermende werking, maar te veel bescherming kan tot klachten leiden. Er zijn meerdere oorzaken van het krijgen van overtollig eelt. Onder andere de volgende oorzaken:

1. Werk
Veel moeten staan of lopen tijdens het werk zorgt voor veel wrijving. Dit zorgt automatisch voor een hoger risico op eeltvorming. Daarnaast is het verstandig op goed schoeisel te dragen. Daar meer over in punt 4.

2. Overgewicht
Overgewicht is een van de oorzaken waarbij de druk een rol speelt. Bij overgewicht is het gevolg dat je voeten meer druk moeten opvangen van het lichaam en er dus meer eeltvorming kan zijn.

3, Ouderdom
Ouderdom is ook een factor. Hoe ouder je wordt, hoe droger de huid wordt. Risico’s op overtollig eelt worden daardoor groter.

4. Schoenen
Goede schoenen dragen scheelt al de helft. Het is waar je zelf gemakkelijk iets voor kunt doen. Schoenen zijn erg belangrijk. Passen ze niet goed, dus zitten ze te los, dan zal dat zorgen voor verschuivingen in de schoen. Dat is een risico vergroting op overtollig eelt. Daarnaast is de zool die in de schoen zit ook van belang. Is deze te hard of te dun, dan is de kans op eeltvorming groter. Datzelfde geldt voor de sokken die je draagt. Zijn de sokken dunner of te klein, dan zal het vervormen en eelt veroorzaken. Overigens zorgen vaak de verkeerde schoenen en/of sokken voor de likdoorns.

5. Stand van de voeten
Tot slot is de stand van de voeten een spelbreker. De stand van de voeten kunnen zorgen voor een bepaalde druk op plekken onder de voet. Daar ontstaat dan eelt.

Likdoorn

Een veel voorkomend gevolg van deze oorzaken is de likdoorn (eksteroog). Door de druk en wrijving ontstaat deze plek van eelt die naar binnen groeit. De likdoorn kan verder geen kwaad, maar is wel erg pijnlijk. Eventuele oplossingen voor een likdoorn zijn crèmes of beschermers.

Kloven

Vervolgens bespreken we het onderwerp ‘Kloven’. Een vervelend gevolg van het hebben van droge voeten. De voeten zijn erg gevoelig. Dat komt doordat de voeten vaak veel druk ervaren en er op de plekken waar veel druk is eeltvorming plaats vindt. Door de eelt vorming en droge voeten ontstaan er kloven.

Tips om van uw kloven af te komen:

  • Ten eerste is het belangrijk, zoals eerder besproken, om goed schoeisel te dragen. Kies de juiste schoenen, slippers, etc. uit om erger te voorkomen.
  • Daarnaast kunt u de voeten ondersteuning bieden door er tweemaal daags een zalf of crème op te smeren. Een verzorgende/hydraterende crème zorgt voor een behandeling aan de voeten. Dat zal tegen te droogte van de voeten zijn.
  • Behandel het overtollige eelt, wat de kloven veroorzaakt, met een eeltrasp of eventueel een pedicureset. Droog na het douchen je voeten goed af. Vooral ook de plekken tussen de tenen.

Ondervind u problemen aan de voet met betrekking tot de kloven. Lees er meer over op onze voetklachtenpagina over kloven.

Droge voeten

Tot slot het onderwerp droge voeten. De oorzaak van problemen als overtollig eelt, kloven en likdoorns. Behandelt u uw droge voeten, dan neemt de kans op de gevolgen als kloven en likdoorns af. Met veel problemen is dat het geval. Zoek de oorzaak, behandel deze en u zult de gevolgen vermijden. Dat geldt dus ook voor de voeten.

Wil je weten wat je tegen droge voeten kunt doen? Lees er meer over op onze voetklachtenpagina over droge voeten

      20-06-2018 15:55
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.