Menu

Keuzehulp

Sporten na de vakantie - Voorkom spierblessures

Home Sporten na de vakantie - Voorkom spierblessures
Sporten na de vakantie - Voorkom spierblessures

De vakantie is de uitgelezen tijd dat je lekker kunt luieren, heerlijk eten en vooral genieten. Maar sporten wordt meestal wat minder gedaan. Menig competitie ligt stil in de zomer en de fysieke gesteldheid loopt zo wat terug. Na de zomervakantie willen we dan graag weer direct aan de slag. Het teveel aan gewicht moet dan weer worden terug gebracht en het enthousiasme zorgt ervoor dat we er weer helemaal voor gaan. Alleen is de kans groot dat het lichaam nog niet hetzelfde enthousiasme kan opbrengen. Door te snel van start te gaan kunnen spierblessures ontstaan en dan ben je weer gedwongen om rustiger aan te doen.

Opbouwen is belangrijk

De intensiteit van het sporten is natuurlijk erg belangrijk. Je kunt niet direct 100% vol gas geven. Het opbouwen van de intensiteit is belangrijk, want van 0 direct naar 100 is een slecht idee. Bovendien is het belangrijk om goed te rekken en strekken voordat de inspanningen beginnen. Spieren moeten even soepel worden gemaakt en op lengte komen, omdat ze zo minder snel beschadigen.

Doorbloeding in de spieren

Heel belangrijk voor soepele en sterke spieren is dat de doorbloeding in de spieren goed is. Rekken helpt daarbij al en het bewegen (mits goed opgebouwd) helpt ook. Maar dit geldt vooral op het moment VOOR we gaan sporten. Meestal zijn de spieren na die eerste inspanningen sneller stijf. Die stijfheid komt doordat de spieren (licht) beschadigd raken door het sporten en deze weer moeten herstellen. Wat dan erg goed helpt is als er een hulpmiddel is waardoor je een betere doorbloeding krijgt zonder dat je op dat moment aan het sporten bent. Dus dan herstel je na het sporten veel sneller.

Compressiesokken en bandages van het merk Os1st zorgen voor die extra doorbloeding door de gepatenteerde Compressie Zone Technologie. De diverse compressiewaardes op strategische punten in de sokken en bandages zorgen voor een extra toename van de doorbloeding.

Spieren herstellen sneller

Door de betere doorbloeding worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen toegevoerd. En dit levert soepelere en sterkere spieren op, zodat de volgende keer het sporten minder moeilijk wordt. Dit principe geldt overigens niet alleen na het sporten, maar natuurlijk ook tijdens het sporten. Het dragen van Os1st compressiesokken of sportbandages is daarom een zeer goed idee als je wilt dat je spieren tijdens het sporten optimaal doorbloed worden. Verzuring en blessures kunnen zo voorkomen worden.

Kniebandages, kuitbandages compressiesokken en quad braces

Voor ieder lichaamsdeel is er wel een geschikte compressie bandage. Voor de voeten en kuiten zijn er diverse oplossingen, maar ook voor bijvoorbeeld de knie, de quad (bovenbeen) of arm. Dus zorg goed voor je lijf, en sport verantwoord. En Os1st kan je daarbij uitstekend helpen!

      14-08-2018 14:44
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies