Menu

Keuzehulp

Voetschimmel en kalknagels - sluimerende gevaar in de herfst

Home Voetschimmel en kalknagels - sluimerende gevaar in de herfst
Voetschimmel en kalknagels - sluimerende gevaar in de herfst
Voetschimmel en kalknagels een sluimerend gevaar

De zomer is voorbij en na vele op blote voeten te hebben gelopen, verstoppen we de voeten weer in warme dikke sokken en dichte schoenen. En hoewel we vaak denken dat zweetvoeten iets van de zomer is, is juist ook de herfst en periode waar dit vaak voorkomt. Het is nog niet heel koud, maar de voeten worden dik ingepakt. Wanneer de schoenen en sokken niet goed ventileren, kunnen schimmels en bacteriën rustig hun gang gaan. De kans op voetschimmels en kalknagels is dan behoorlijk aanwezig. En dat kan weer lijden tot nare luchtjes.

Zweet stinkt niet, maar schimmels en bacteriën wel

Zweetvoeten worden direct gekoppeld aan stinkvoeten. Maar dat is niet helemaal terecht. Het zweet zelf is namelijk geurloos. Het zorgt alleen wel voor een waarde (vocht) waarin schimmels en bacteriën lekker hun gang kunnen gaan. En die zorgen juist wel voor nare luchtjes.

Het blijft ook wel vreemd dat we uit hygiënisch oogpunt iedere dag schone sokken aan doen, maar dat we onze schoenen nooit schoon maken. Terwijl daar toch echt de meeste schimmels en bacteriën in nestelen. Vooral ook wanneer het buiten nat is en de dampende schoenen vanwege de geur al in de garage of bijkeuken worden gelegd.

En wat dacht u wat er met de bacteriën gebeurt als de schoenen nog even tegen een verwarming worden gelegd om even op te drogen? Droge schoenen zijn op zich een goed idee, maar die warmte die er aan vooraf gaat zorgt alleen maar voor meer bacteriën en schimmels. Het is daarom veel beter om bijvoorbeeld wekelijks je schoenen even op een goede schoenreiniger te plaatsen. Deze systemen werken meestal met UV of ozon en doden alle bacteriën en schimmels in de schoenen. En dan is het toch echt een stuk prettiger instappen.

Voetschimmel of kalknagels behandelen

Natuurlijk zijn er diverse producten om kalknagels te behandelen en ook bij Pedimarkt hebben we een mooi assortiment aan goede oplossingen. Maar het is wel van belang om er bij te bedenken dat het wegnemen van de oorzaak belangrijk is. Dus goede ventilerende sokken (bijvoorbeeld zilversokken zorgen voor een betere vocht afvoer en doden daarbij ook nog eens bacteriën en schimmels) en schoenen zijn belangrijk om de behandeling ook echt te laten slagen. Anders is het letterlijk dweilen met de kraan open.

Heeft u hierover vragen? Laat het ons gerust weten via e-mail, whatsapp of telefoon.

      24-10-2018 21:42
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies