Menu

Keuzehulp

Slippers die voetproblemen voorkomen

Home Slippers die voetproblemen voorkomen
Slippers die voetproblemen voorkomen

Het lopen op slippers en zere voeten zijn vaak dingen die hand in hand lijken te gaan. In de zomer is het zo heerlijk om open schoenen en slippers te dragen, maar wat mensen zich niet vaak realiseren is hoe slecht dit voor de voeten kan zijn. De meeste (teen)slippers hebben namelijk geen enkele ondersteuning voor de voeten. Een gevolg is dat veel mensen scheef gaan lopen en bijvoorbeeld met de hielen naast de zool belanden.

Wanneer je de hele zomer veel op dergelijk schoeisel loopt en je loophouding wordt daardoor negatief beïnvloed, dan kun je wachten op voetproblemen. Spierpijn vanwege het scheef lopen of overmatig corrigeren en overmatige druk.

Hielspoor door slippers

Maar ook fasciitis plantaris is een blessure die vaak door slippers wordt veroorzaakt. Het voetbed is vaak dun, plat en van een soort schuim gemaakt, dat geen goede ondersteuning en demping geeft. De hielpeesplaat (pees die van de hiel naar de voorvoet loopt) wordt hierdoor enorm belast. Het resultaat hiervan is dat deze overbelast raakt en pijn gaat doen. 

Hoe kan het beter?

Ondersteuning is belangrijk, maar ook het feit dat de voet op een natuurlijke manier kan afwikkelen. Tegenwoordig zijn schoenen vooral een mode accessoire en wordt er onvoldoende rekening gehouden met wat de voet nodig heeft. En wat nodig is, is een natuurlijke vorm, die het gewelf van de voet volgt. Bovendien moeten schoenen stevig, maar flexibel zijn, zodat de voet een volledig natuurlijke afwikkeling kan maken tijdens het lopen. Spieren en pezen blijven daardoor in goede conditie. Wat ook belangrijk is, is goede demping waarbij schokken op gewrichten minimaal zijn. Veel blessures door overbelasting, ontstaan namelijk door te veel schokken op de gewrichten. Lopen op verharde wegen is nou eenmaal niet waar voeten voor gemaakt zijn.

Gelukkig zijn er wel degelijk slippers te krijgen die de eisen van de voet centraal stellen. Een gevormd voetbed dat de voeten op iedere plaats onder de voet steun geeft, van de tenen tot aan de hiel. En door het goed gevormde voetbed, krijgen de voeten ook meer stabiliteit. Naar binnen of naar buiten lopen wordt voorkomen door een relatief diepe cup bij de hiel. De enkels staan daardoor netjes recht onder het lichaam, waardoor de spieren in voeten, benen en rug de meest optimale houding kunnen aannemen.

Let bij de selectie van je slippers daarom op de volgende punten:

  • Een ondersteunend voetbed, liefst met een stabiliserende hielcup
  • Demping door gebruik van de juiste materialen
  • Flexibiliteit voor een correcte afwikkeling

Revolutionair voetbed van kurk en Bloom Foam

Zoals gezegd, demping is belangrijk, dus het voetbed moet van de juiste materialen gemaakt zijn. Kurk en EVA zijn daarbij de meest geschikte materialen, omdat het de juiste demping geeft, zonder zijn ondersteunende capaciteiten te verliezen. En hoewel EVA vooral bekend staat om zijn flexibiliteit, is er nu ook kurk met die eigenschappen. Sole, fabrikant van orthopedische inlegzolen, slippers en schoenen, heeft een unieke vondst gedaan. Ze hebben een kurk formule ontwikkeld (met een plantaardig bindmiddel) die de teenslippers en de schoenen een flexibiliteit geven die ongekend is voor kurk en vergelijkbaar is met EVA. En nog mooier, ze gebruiken hiervoor gebruikte wijnkurken, die ze zelf ingezameld hebben, middels het ReCORK programma. Op deze manier zijn de slippers ook nog eens erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Dat duurzame karakter hebben ze overigens ook doorgetrokken naar het EVA materiaal dat ze gebruiken. Dit is namelijk gemaakt van Bloom Foam, een schuim dat gemaakt is door schadelijke algen uit vervuilde wateren te halen.

Sole slippers zijn de nieuwe trend

Het is niet voor niets dat de Sole slippers steeds populairder worden. De vele enthousiaste reacties over het voetbed maken steeds meer mensen enthousiast. En dat de slippers milieuvriendelijk zijn geproduceerd is natuurlijk een mooie bonus en geeft aan dat Sole een producent voor de toekomst is. Maar het zal duidelijk zijn dat slippers die goed voor je voeten zijn en ook nog eens milieuvriendelijk, er ook gewoon mooi uit moeten zien. En wat dat betreft scoort Sole ook nog eens maximale punten. De uitstraling van de slippers met kurk is bijzonder fraai te noemen en ook de gebruikte materialen van de bandjes zijn van de beste materialen.

Er is dus eigenlijk geen betere keuze voor slippers, dan te kiezen voor Sole slippers. En gegarandeerd, als je ze draagt ben je helemaal direct verkocht! Benieuwd? Hier kun je ze kopen.

      21-05-2019 13:59
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.