Menu

Keuzehulp

Steunkousen ouderwets? Niet met Supcare.

Home Steunkousen ouderwets? Niet met Supcare.
Steunkousen ouderwets? Niet met Supcare.

Trendy steunkousen van Supcare!

Bij het woord steunkousen heb je natuurlijk niet direct de associatie met een trendy product. Steunkousen associeer je met je oma, maar nou niet iets wat je zelf snel zult dragen. Maar daar komt wellicht verandering in. Want ook voor jou zouden steunkousen (of compressiekousen) misschien helemaal niet zo'n gek idee zijn. Waarom? Ze zijn functioneel, maar ook veel leuker dan je zou denken.

Compressie zorgt voor betere doorbloeding

Het is je misschien al wel bekend, maar compressiekousen zijn functionele kousen. De sokken van Supcare hebben een drukklasse 1 (15-21 mmHg). Deze compressiekousen geven lichte druk op je bloedvaten systeem, waardoor de doorbloeding versnelt, er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen wordt vervoerd en de veneuze druk wordt verlaagd. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je voeten en benen minder snel vermoeid zullen raken. Ook worden afvalstoffen en vocht hierdoor sneller afgevoerd.

Compressiekousen geven verlichting bij spataderen

Compressie kan ook een positieve invloed hebben op het verlichtien en soms voorkomen van spataderen. Spataderen ontstaan doorgaans doordat de kleppen in de aderen niet goed sluiten en er dan bloed terugstroomt. De druk in de aderen neemt toe waardoor de ader wat uitrekt. Op deze manier ontstaan de blauwe kronkelige lijnen op je benen of kuiten. Extra druk door de compressie op de aderen en bloedvaten stuwen de doorbloeding. Hierdoor wordt het terugstromen van het bloed vermindert, de druk op de aderen neemt af en rekken niet meer uit. Op deze manier kunnen spataderen minder worden en in sommige gevallen ook worden voorkomen.

Supcare steunkousenWanneer je last hebt van vermoeide voeten, gezwollen voeten, enkels en kuiten, dan zijn de Supcare kousen zeer behulpzaam. En als je bedenkt dat er beroepen zijn zoals in de zorg, horeca of bijvoorbeeld postbezorging, dan kun je je wel voorstellen dat die klachten daar aan de orde van de dag zijn. Voor al die mensen zijn compressiekousen een echte oplossing. En dat is echt niet ouderwets, maar gewoon goed voor je lichaam zorgen.

Compressiekousen tijdens het reizen

Supcare kousen kunnen overigens ook prima gebruikt worden tijdens het reizen. Als je lang stil zit, bijvoorbeeld in het vliegtuig, dan krijg je ook al snel dikkere enkels. In sommige gevallen krijgen mensen zelfs met trombose te maken als gevolg van de gebrekkige doorbloeding tijdens het reizen. Je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je tijdens het reizen blijft bewegen. Loop even heen en weer of ga even staan om te voorkomen dat je klachten krijgt. Commpressiekousen kunnen de doorbloeding ook tijdens het zitten stimuleren en dus de kans op klachten verkleinen.

Prachtige kleuren en designs

Alles wat we hierboven geschreven hebben over de functies van de compressiekousen zal echter volledig genegeerd worden als de kousen van het mega ouderwetse type zouden zijn. Weinig mensen, van welke leeftijd ook, houden van de beige kousen die je vroeger veel zag. En dus heeft Supcare ze in hele mooie prints gemaakt. Eigenlijk nog veel mooier dan gewone sokken. Kleurig met mooie designs en gemaakt van hele mooie sterke materialen. Wat wil een mens nog meer?
Neem gerust een kijkje in ons assortiment!
 

      27-11-2019 13:59
0