Menu

Keuzehulp

Zomer slippers, zorg voor slippers met een goed voetbed

Home Zomer slippers, zorg voor slippers met een goed voetbed
Zomer slippers, zorg voor slippers met een goed voetbed
Zomer slippers met een goed voetbed

Het dragen van slippers kan voetproblemen veroorzaken

Het zal niemand verbazen als we hier roepen dat veel slippers problemen kunnen veroorzaken aan de voeten, achillespezen en andere spieren. De meeste slippers zijn vooral dun, plat en geven geen enkele ondersteuning. Slippers worden in de zomertijd gedragen vanwege het heerlijke luchtige draagcomfort, waardoor er veel minder last is van zweetvoeten. En natuurlijk zijn slippers erg makkelijk uit en aan te doen, wat ook fijn is.

Helaas wegen de voordelen in dit geval vaak niet op tegen de nadelen. De pijn aan de voeten die vaak uitstraalt naar achillespezen, hamstring en liezen is een bijverschijnsel die weinig mensen blij maakt. En dat terwijl het ook helemaal niet nodig is. Er zijn namelijk slippers die de voordelen hebben, maar die juist wel goed zorgen voor uw voeten.

Slippers met een goed voetbed

Het belangrijkste om pijnlijke voeten te voorkomen is dat de slippers een goed voetbed hebben. Een goed voetbed wil zeggen dat de zool gevoerd is naar de voet en dat het ondersteuning biedt. Die ondersteuning is vooral nodig aan de binnenkant van de voet en bij de hiel.

Stabiliteit van de enkel is belangrijk, omdat het zorgt voor een rechte positie van de achillespees. Hierdoor zullen ook de in het verlengde zittende spieren niet snel overbelast raken door een verkeerde houding.

De ondersteuning aan de binnen- en onderzijde van de voeten moet doorzakken voorkomen. Ook is de ondersteuning essentieel bij het afwikkelen van de voet, aangezien een rechte voet minder belastend afwikkeld, dan een doorgezakte voet.

Wat zijn dan goede slippers voor de voeten?

Goede slippers bieden dus ondersteuning aan de gehele voet, zoals in de betere schoenen ook het geval is. Een voorbeeld van slippers die deze ondersteuning bieden zijn de Sole slippers. Gelukkig is er ook gedacht aan het design. De Sole slippers zijn verkrijgbaar in vele leuke kleuren, zodat het bij iedere outfit past.

      05-06-2017 13:47
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies