Menu

Zoekt u een oplossing tegen zweetvoeten?

Home Zoekt u een oplossing tegen zweetvoeten?
Zoekt u een oplossing tegen zweetvoeten?
Oplossing tegen zweetvoeten

Zoek je een oplossing tegen zweetvoeten?

Wanneer het buiten warmer wordt, dan krijgen meer meer mensen hier last van : zweetvoeten. Vochtig, klamme en broeierige voeten in de schoenen. En vooral wanneer u gesloten niet ventilerende schoenen heeft kan het behoorlijk heftige zweetvoetenlucht veroorzaken. 

ZweetvoetenOorzaken zweetvoeten

Zweetvoeten komen natuurlijk niet alleen voor in de warme lente en zomermaanden. Het is bij veel mensen ook in de koude wintermaanden een probleem. Maar waarom zweten je voeten zoveel in vergelijking met andere lichaamsdelen (soms wel een halve liter per dag)? En waarom gaat het stinken wanneer je voeten zweten?
Om een antwoord te geven op de eerste vraag: in de voeten zitten in verhouding veel zweetklieren. En omdat de voeten dagelijks veel in beweging zijn, wordt daar ook meer zweet geproduceerd.

Maar zweet op zich ruikt niet. Het zijn de bacteriën op de voet die in een vochtige omgeving erg goed gedijen en zich vermeerderen. En dat veroorzaakt de zweetvoeten geur (en voetschimmels).

Oplossing tegen zweetvoeten

Het grote probleem is dus de ontwikkeling van bacteriën. En die zijn op meerdere manieren te stoppen. 
Het is in ieder geval verstandig om te zorgen voor een goed ventilerende schoen om de voeten zo droog mogelijk te houden. Want in een droge omgeving vermeerderen de bacteriën minder snel.

Sokken tegen zweetvoeten

Sokken tegen zweetvoetenOok sokken kunnen een rol spelen in de strijd tegen muffe voeten. Sokken van katoen zijn bijvoorbeeld beter geschikt hiervoor dan meer polyester achtige textiel. Dit komt omdat katoen vocht afdrijvende eigenschappen heeft.

Nog beter is het als de sokken ook actief tegen bacteriën werken. Zo zijn er bijvoorbeeld sokken met zilvergaren. Zilver is misschien wel het oudste bekende middel tegen bacteriën. De positief geladen zilver ionen trekken de negatief geladen bacteriën aan en onderbreken het metabolisme van de bacterie. En zodoende gaat deze dood. Door katoenen sokken met zilvergaren te dragen kom je dus echt van zweetvoeten luchtjes af.

Gebruik een schoenreiniger

Niet alleen direct tegen de voet aan onder de sokken bevinden zich bacteriën. Ook in de schoenen zijn ze alom aanwezig. Met een schoenreiniger kan dat ook verholpen worden. De schoenreinigers gebruiken meestal UV stralen of ozon om de bacteriën de nek om te draaien. Uiterst effectief dus en eenvoudig toe te passen. Even een half uurtje in de schoen leggen, en de geur is uit de schoen verdwenen.

Inlegzolen tegen zweetvoeten

Ook inlegzolen in de schoenen kunnen een bijdrage leveren aan dit probleem. Zo zijn er inlegzooltjes met zilvergaren die goed helpen, maar ook anti zweet zooltjes die een vocht opnemende en afdrijvende functie hebben. Soms ook met anti-bacteriële toplaag.

Sprays, crèmes en poeders

Een veel gebruikte manier om van zweetvoeten af te komen zijn de sprays, crèmes en poeders. Deze verzorgende producten breng je aan op de huid en doden bacteriën, verkoelen de huid en/of proberen de voeten droog te houden. Of soms maskeren ze de luchtjes door een deodorant. Onze voorkeur heeft deze methode niet direct, aangezien het de minst natuurlijke manier is. Voeten kunnen op verschillende manieren op de ingrediënten reageren. Ook sluiten deze hulpmiddelen de poriën min of meer een beetje af, waardoor de lichaamsfunctie enigszins beperkt wordt. Dus deze oplossingen zijn niet voor iedereen effectief of aangenaam.

Neem een voetenbad bij zweetvoeten

Door een voetenbad te nemen met bijvoorbeeld kruiden kun je de luchtjes ook weg krijgen. Maar alleen met een deodorant ben je er op termijn natuurlijk niet. Een voetpoeder, zoals Peusek, is een middel dat toegepast wordt in een voetenbad. Het vermindert de productie van de zweetklieren en houdt de voeten daardoor droger. Eenmaal een voetenbad genomen met dit middel kan de zweetproductie wel voor de komende 1 tot 3 maanden verminderen.

Zweetvoeten verhelpen kan dus echt

Zoals hierboven beschreven, zijn er heel veel manieren om zweetvoeten te bestrijden. Dus wanhoop niet, er is altijd wel iets dat effectief is en eenvoudig toe te passen. Bij Pedimarkt zijn we gespecialiseerd in de zorg voor voeten, dus we weten wat effectief is. In onze webwinkel zijn al deze effectieve oplossingen eenvoudig aan te schaffen. En heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd even contact opnemen. We helpen u graag verder.

Meer weten over zweetvoeten en hoe te voorkomen? Lees onze voetklachtenpagina over zweetvoeten.

Heerlijke frisse voeten

      30-05-2017 13:24
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies