Menu

Keuzehulp

Klimaa(r)t: organisatie en producten

Home Klimaa(r)t: organisatie en producten
Klimaa(r)t: organisatie en producten

Pedimarkt en verantwoord ondernemen

Duurzaam en verantwoord ondernemen is tegenwoordig erg belangrijk en dat nemen we bij Pedimarkt Voetproducten dan ook serieus. We proberen bewuste keuzes te maken om zo min mogelijk negatieve invloed te hebben op het klimaat.

Dat we van groen houden is in ons pand goed terug te zien. We hebben mos aan de muur, veel planten en het bosbehang aan de muur maken het helemaal af. Maar eerlijk is eerlijk, dat is natuurlijk niet wat er onder groen ondernemen verstaan wordt. Wat doen we dan wel op dit gebied? We zullen in dit blog iets meer vertellen over wat wij als relatief kleine organisatie doen om ons steentje bij te dragen.

Zuinig omgaan met energie en zonnepanelen

Zoals zoveel mensen en bedrijven hebben ook wij zonnepanelen op ons dak. We kunnen hiermee behoorlijk in onze behoefte van elektriciteit voorzien. Ook koelen en verwarmen doen we dus met energie van de zon. En wat we tekort komen, krijgen we geleverd van onze groene leverancier (GreenChoice).

Het helpt hierbij ook dat we in een nieuw en goed geïsoleerd pand zitten, dus er gaat zo min mogelijk energie verloren. We hebben alleen maar led verlichting en dat is behoorlijk zuinig. Daarnaast helpt het dat alles op sensoren werkt. Ben je er even niet, dan gaan de lampen automatisch uit. We proberen alle collega’s bewust met energie om te laten gaan. Dus de thermostaat staat niet heel hoog en resulteert er soms in dat de collega’s die het snel koud hebben, af en toe een dikke trui aan doen en de handschoenen zonder vingers van Skafit dragen.

De keuze in kwalitatieve producten

Behalve bewust met energie omgaan, ben je als bedrijf ook verantwoordelijk voor het op de markt brengen van producten. Wij hebben er bewust voor gekozen, om alleen kwaliteitsproducten op de markt te brengen. Kwaliteit is niet alleen dat producten goed werken, maar vooral ook dat ze lang meegaan. Niemand zit er op te wachten dat je na een paar keer gebruik alweer iets nieuws moet komen.

Hiervan zijn de inlegzolen van Sole een goed voorbeeld. De inlegzolen gaan zelfs bij intensief gebruik jarenlang mee. Twee andere klimaat neutrale pluspunten zijn de verpakking van karton en de mogelijkheid tot het recyclen van de inlegzolen. Sole is ook een leverancier dat zijn hele CO2 afdruk in kaart heeft gebracht en het voor elkaar heeft gekregen om een negatieve impact te hebben op het milieu.

Fellhof is ook een merk dat kwaliteit levert en natuurlijke materialen (wol) gebruikt in hun producten. De heerlijk warme sokken zorgen ervoor dat jij thuis de thermostaat niet zo hoog hoeft te zetten, aangezien je voeten er lekker warm in blijven.

In de komende jaren zullen we hierin zelf nog wel wat stappen moeten maken. Wij weten dat lang niet al onze producten langs de meetlat van milieuvriendelijkheid gelegd kunnen worden. Hier gaan we met onze leveranciers goed naar kijken en dit met urgentie behandelen.

Versturen van pakketen

Voor ons bedrijf is het versturen van pakketten een kernactiviteit. Vooral op dat vlak valt er nog genoeg te winnen, maar we zorgen er al wel voor dat pakketten optimaal ingepakt worden, zodat we geen lucht laten vervoeren door PostNL. Vooral ook het gebruik van brievenbus pakjes waar het kan, draagt bij aan het verminderen van uitstoot.

De keuze voor PostNL is een bewuste keuze en duurzaamheid heeft hierbij zeker een rol gespeelt. PostNL is niet de goedkoopste, maar wat betreft leverbetrouwbaarheid en inspanningen omtrent duurzaamheid liggen ze voor op andere vervoerders.

Op weg, maar we zijn er nog lang niet

Zo zijn we al aardig op weg om ons steentje bij te dragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot. En streven we ernaar ieder jaar om een nog positieve bijdrage te leveren. We willen in gesprek gaan met leveranciers. Het is goed om samen te kijken naar het gebruik van verpakkingsmateriaal en om het transport te minimaliseren. We doen het immers niet alleen!

We blijven realistisch. We zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar we doen ons best een steeds groenere organisatie te worden. In de toekomstige blogs vertellen we je graag meer over onze keuzes binnen de logistieke afdeling, het werken met PostNL en nog veel meer klimaatonderwerpen!


     
      28-02-2023 13:51
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies