Menu

Keuzehulp

Hardlopen met C-zone technologie van OS1st

Home Hardlopen met C-zone technologie van OS1st
Hardlopen met C-zone technologie van OS1st
Hardloper met OS1st bandage
Ongeacht wat voor jou het beste seizoen is om te hardlopen is het belangrijk dat je altijd goed voorbereid bent. Als je aan goede hardloopkleding (passend bij het seizoen) denkt, moet je de sokken niet vergeten. Heel veel hardlopers dragen sokken met verschillende compressiezones. Zo ook Wouter van Rossum, een fanatieke hardloper die op 24 maart aan de ’60 van Texel’ deel gaat nemen. Wouter gebruikt tijdens zijn hardlooptrainingen regelmatig de compressiesokken van OS1st. Waarom Wouter en andere hardlopers voor sokken met compressiezones van Os1st kiezen, lees je in dit blog.


OS1st

OS1st is een Amerikaans familiebedrijf. De oprichter is actief op zoek gegaan naar een compressieoplossing om pijnklachten aan de voet te verlichten. Het doel van Os1st is om de gebruikers van hun producten actief te houden terwijl ze doen waar ze het meeste van genieten. Dit doen ze onder andere door gebruik te maken van hun gepatenteerde compressiezone technologie (C-zone technologie). Deze technologie komt tot stand door het naadloos overzetten van verschillende compressieniveaus (van licht naar stevig) in een sok. Op die manier kan de sok op de juiste plekken de juiste druk geven op de voet en de enkels.


Goede doorbloeding voor prestatieverbetering

Wat is het nut van compressie tijdens het hardlopen? Het dragen van compressiesokken (en kuitbandages) tijdens het hardlopen heeft verschillende voordelen. Om te beginnen is het belangrijk om te benoemen dat de sokken strakker kunnen voelen bij het aantrekken. Doordat de sok strakker zit dan een gewone hardloopsok wordt de doorbloeding verbeterd bij het samentrekken van de spieren. Een betere doorbloeding zorgt voor meer zuurstof in je bloed waardoor de afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit zorgt voor een betere conditie en uithoudingsvermogen. Je prestaties tijdens het hardlopen worden alleen maar beter.


Sneller spierherstel en minder spierpijn

Het feit dat compressiesokken voor een betere doorbloeding (sneller afvoer van afvalstoffen) zorgen, heeft als bijkomend voordeel dat de spieren sneller herstellen na een hardlooptraining. Een sneller spierherstel zorgt ook voor minder spierpijn na de inspanning zodat je pijnloos door kan blijven gaan.


Ondersteuning en voorkomen van blessures

De C-zone technologie versterkt je spieren en biedt voldoende ondersteuning door een goede drukverdeling. Hierdoor heb je meer stabiliteit en wordt de kans op blessures verminderd. Weet je uit eerdere ervaringen dat je blessuregevoelig bent? Dan is het verstandig om de compressiesokken preventief te dragen. Heb je toch een blessure dan kan kunnen compressiesokken met deze C-zonetechnologie voor een sneller herstel zorgen zodat je van je hardlooptraining kan blijven genieten.  

Tot slot kan je voor wat extra ondersteuning en pijnverlichting gebruik maken van compressiesokken van Os1st als je op zoek bent naar een gerichte oplossing voor hallux valgus- en  hielspoorklachten.


OS1st hardloopsokken

Nieuw in ons assortiment zijn de AC4 crew compressiesokken. De AC4 crew heeft 4 compressiezones (van licht naar middelcompressie) verdeeld over de hele sok. Deze sokken bevatten niet alleen de C-zone technologie maar ook de Skin Thin-technologie om de luchtstroom en de temperatuur beter te reguleren. Daarnaast is er gebruikgemaakt van de zilverionen-technologie wat een antibacteriële werking heeft (dag zweetgeurtjes!). Deze sokken zijn binnenkort verkrijgbaar!
    14-03-2024 16:00
0