Menu

Hamertenen, direct in de te(g)en aanval

Home Hamertenen, direct in de te(g)en aanval

De teen wijst naar beneden, en de knokkel van de teen komt bovenaan tegen de schoen. Bij het lopen staat u dan eigenlijk op de kop van de teen. En dat is erg pijnlijk. 

Hoe het zover is gekomen? Wellicht te lang te strakke schoenen gedragen... Pumps zien er leuk uit, maar wanneer de tenen naar achteren gedrukt worden omdat er geen ruimte is, dan kan vervorming ontstaan. Het hoeft niet altijd door te krappe schoenen te komen. Genetische aanleg is ook vaak een oorzaak, of een verwonding door een ongeluk. Ook bij Artritis kan dit fenomeen zich voordoen.

Oplossingen hamertenen

Het zal u niet verbazen dat ruimere schoenen een goed begin is van een oplossing. Alleen daarmee zal de stand van de hamerteen niet direct veranderen. Maar overigens ook niet snel verergen. 
Zolang er nog beweging zit in het gewricht, dan is er nog wel hoop op een eenvoudige behandeling. Meestal kan met een eenvoudig teenkussen al een hoop bereikt worden. De meeste teenkussens zorgen ervoor dat de teen gedwongen wordt om weer in de juiste houding te komen. Dus netjes naast de andere tenen. 

De tenen geforceerd strekken met een hamerteen strekker of tape kan ook. De tenen naast de hamerte(e)n(en) worden dan gebruikt om de probleem teen vast te zetten. Dit is niet altijd even comfortabel, want hoe meer de teen is vast gegroeid, hoe meer kracht er op uitgeoefend moet worden. 

En als de teen heel erg vast zit, dan is meestal een operatie het enige dat een hamerteen kan verhelpen. Ook waarschijnlijk niet iets waar u op zit te wachten.

Advies bij (beginnende) hamertenen

Wanneer u signaleert dat u een hamerteen heeft of er één begint te ontwikkelen, zorg er dan voor dat uw schoenen ruim genoeg zijn. En schaf een eenvoudig hamerteen kussen aan om erger te voorkomen. Het zal u geen overlast geven, want het zit netjes onder te tenen en u voelt nauwelijks dat het er zit. 

Wilt u hierover iets vragen of advies over uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

      15-01-2017 19:23     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Anja -  26-02-2018

Zijn er oefeningen dat hamertenen minder word...?

 jos vossen -  27-12-2017

Hallo, Ik heb aan een voet hamertenen en ik draag al een aantal jaren inlegzolen waarin een ondersteuning voor deze tenen is gemaakt. Helaas doet dat niets voor de pijn aan de knokkels. Kunt u mij een product aanbevelen? Met vr. gr.

 poncin -  26-09-2017

Marco Jacobs , welk hulpmiddel hebt u besteld?

 poncin francine -  26-09-2017

ik heb momenteel heel veel pijn , hamertenen , in de zomer had ik gene last , nu weet ik niet , welk van al deze hulpmiddelen het beste is ik heb last van de drie kleinste tenen , oef

 marco jacobs -  02-08-2017

ik had al hamertenen al een aantal jaren nu had ik daar al een beugeltje voor die was gemaakt door de ortopedice schoenmaker maar die was versleten nu heb ik deze besteld en ik ben zeer tevreden met het product.

 Anke koelemij -  29-07-2017

Goedendag, ik heb een beginnende hamerteen en halluc valgus en heb zooltjes laten aanmeten met een verhoging voor onder voorvoet. Welke hulpmiddel zijn verstandig voor hamerteen niet te verergeren?

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies