Menu

Keuzehulp

Hamertenen, direct in de te(g)en aanval

Home Hamertenen, direct in de te(g)en aanval
Hamertenen, direct in de te(g)en aanval
Hamertenen en direct in de tegenaanval

HamertenenDe teen wijst naar beneden, en de knokkel van de teen komt bovenaan tegen de schoen. Bij het lopen staat u dan eigenlijk op de kop van de teen. En dat is erg pijnlijk. 

Hoe het zover is gekomen? Wellicht te lang te strakke schoenen gedragen... Pumps zien er leuk uit, maar wanneer de tenen naar achteren gedrukt worden omdat er geen ruimte is, dan kan vervorming ontstaan. Het hoeft niet altijd door te krappe schoenen te komen. Genetische aanleg is ook vaak een oorzaak, of een verwonding door een ongeluk. Ook bij Artritis kan dit fenomeen zich voordoen.

Oplossingen hamertenen

Het zal u niet verbazen dat ruimere schoenen een goed begin is van een oplossing. Alleen daarmee zal de stand van de hamerteen niet direct veranderen. Maar overigens ook niet snel verergen. 

Zolang er nog beweging zit in het gewricht, dan is er nog wel hoop op een eenvoudige behandeling. Meestal kan met een eenvoudig teenkussen al een hoop bereikt worden. De meeste teenkussens zorgen ervoor dat de teen gedwongen wordt om weer in de juiste houding te komen. Dus netjes naast de andere tenen. 

De tenen geforceerd strekken met een hamerteen spalk of tape kan ook. De tenen naast de hamerte(e)n(en) worden dan gebruikt om de probleem teen vast te zetten. Dit is niet altijd even comfortabel, want hoe meer de teen is vast gegroeid, hoe meer kracht er op uitgeoefend moet worden. 

En als de teen heel erg vast zit, dan is meestal een operatie het enige dat een hamerteen kan verhelpen. Ook waarschijnlijk niet iets waar u op zit te wachten.
Hamerteen kussens

Advies bij (beginnende) hamertenen

Wanneer u signaleert dat u een hamerteen heeft of er één begint te ontwikkelen, zorg er dan voor dat uw schoenen ruim genoeg zijn. En schaf een eenvoudig hamerteen kussen aan om erger te voorkomen. Het zal u geen overlast geven, want het zit netjes onder te tenen en u voelt nauwelijks dat het er zit. 

Wilt u meer weten over hamertenen, lees dan onze informatie pagina over deze voetklacht.

Wilt u hierover iets vragen of advies over uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

      15-01-2017 19:23
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.