Categorieën
Selecteer je taal

Steunkousen ouderwets? Niet met Supcare.

Home Steunkousen ouderwets? Niet met Supcare.
Steunkousen ouderwets? Niet met Supcare.

Bij het woord steunkousen heb je natuurlijk niet direct de associatie met een trendy product. Steunkousen associeer je met je oma, maar nou niet iets wat je zelf snel zult dragen. Maar daar komt wellicht verandering in. Want ook voor jou zouden steunkousen (of compressiekousen) misschien helemaal niet zo'n gek idee zijn. Waarom? Ze zijn functioneel, maar ook veel leuker dan je zou denken.

Compressie zorgt voor betere doorbloeding

Het is je misschien al wel bekend, maar steunkousen zijn functionele kousen. Ja, gewone sokken zijn ook wel functioneel om je voeten warm te houden, maar bij steunkousen gaat het wat verder. Ze geven namelijk druk op je bloedvaten systeem, waardoor de doorbloeding versnelt, er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen wordt vervoerd en de veneuze druk wordt verlaagd. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je voeten en benen minder snel vermoeid zullen raken. Ook worden afvalstoffen en vocht hierdoor sneller afgevoerd.

Spataderen

Compressie kan ook een positieve invloed hebben op het voorkomen van spataderen. Deze ontstaan doorgaans doordat de kleppen in de aderen niet goed sluiten en er dan bloed terugstroomt. De druk in de aderen neemt toe waardoor ook de ader wat uitrekt. Op deze manier ontstaan de blauwe kronkelige lijnen op je benen of kuiten.
Extra druk (door de compressie) op de aders en bloedvaten stuwen de doorbloeding. Hierdoor het terugstromen van het bloed vermindert, de druk op de aderen neemt af en rekken niet meer uit. Op deze manier kunnen spataderen minder worden en ook worden voorkomen.

Gezwollen voeten en benen (oedeem)

Zoals we al gemeld hadden wordt ook vocht sneller afgevoerd door de druk en de betere doorbloeding. Vooral als je veel loopt, helemaal bij hogere temperaturen, dan kunnen voeten en vooral enkels nog wel eens dik worden. Die zwelling is doorgaans vooral vocht dat niet goed afgevoerd kan worden. Met de druk van de steunkousen zorg je ervoor dat die zwelling voorkomen wordt of sneller verdwijnt. Het kan zijn dat mensen die hier last van hebben, via een medisch specialist steunkousen aanbevolen krijgen, bijvoorbeeld wanneer iemand oedeem heeft. Deze Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) hebben een hogere drukwaarde dan bijvoorbeeld de Supcare kousen. Deze TEK worden geleverd in 3 drukwaarden (2, 3 en 4). Verder zijn er nog kousen in klasse 1, die een nog hogere drukwaarde hebben. Deze kunnen alleen op voorschrijven van een arts worden aangemeten.

Supcare steunkousenAls er geen medische noodzaak is, maar wanneer je last hebt van vermoeide voeten, gezwollen voeten, enkels en kuiten, dan zijn de Supcare kousen zeer behulpzaam. En als je bedenkt dat er beroepen zijn zoals in de zorg, horeca of bijvoorbeeld postbezorging, dan kun je je wel voorstellen dat die klachten daar aan de orde van de dag zijn. Voor al die mensen zijn steunkousen een echte oplossing. En dat is echt niet ouderwets, maar gewoon goed voor je lichaam zorgen.

Tijdens het reizen

Supcare kousen kunnen overigens ook prima gebruikt worden tijdens het reizen. Als je lang stil zit, bijvoorbeeld in het vliegtuig, dan krijg je ook al snel dikkere enkels. In sommige gevallen krijgen mensen zelfs met trombose te maken als gevolg van de gebrekkige doorbloeding tijdens het reizen. Je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je tijdens het reizen blijft bewegen. Loop even heen en weer of ga even staan om te voorkomen dat je klachten krijgt. Steunkousen kunnen de doorbloeding ook tijdens het zitten stimuleren en dus de kans op klachten verkleinen.

Prachtige kleuren en designs

Alles wat we hierboven geschreven hebben over de functies van de compressiekousen zal echter volledig genegeerd worden als de kousen van het mega ouderwetse type zouden zijn. Weinig mensen, van welke leeftijd ook, houden van de beige kousen die je vroeger veel zag. En dus heeft Supcare ze in hele mooie prints gemaakt. Eigenlijk nog veel mooier dan gewone sokken. Kleurig met mooie designs en gemaakt van hele mooie sterke materialen. Wat wil een mens nog meer?

Bekijk hier alle Supcare steunkousen:
Bekijk hier alle Supcare steunkousen

      27-11-2019 13:59     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies