Menu

Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?

Home Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?
Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?
Neuropahie oplossingen

Neuropathie (in de voet) is een aandoening waarbij verschillende gevolgen kunnen zijn. De ene persoon ervaart hier pijnscheuten in de voet, alsof er een mes in de voet wordt gestoken. Een ander ervaart juist dat er een gevoelloosheid optreedt. Deze gevoelloosheid heeft tot gevolg dat de balans minder is en het risico op vallen groter.

Het ontstaan van Neuropathie

Mensen met diabetes hebben relatief vaak last van dit fenomeen. Dit heeft te maken met een verminderde bloedcirculatie en voedingstoffen / energieopname van de cellen. Hierdoor worden de cellen kwetsbaar en door de druk op deze cellen onder de voeten kunnen beschadigingen ontstaan. Niet alleen in de huid, maar ook in de zenuwen. 

Beknelling van de voet en zenuwen door te krappe schoenen is ook een oorzaak die we al eerder in onze blogs hebben aangehaald. Zo komt de te kleine schoen vaak terug als oorzaak voor allerlei problemen.

Een tekort of juist teveel aan vitaminen kunnen ook een oorzaak zijn. Deze variant is vaak eenvoudig te behandelen met het laten toe of juist laten afnemen van de vitamine inname.

Oplossingen tegen neuropathie

Er wordt vaak gezegd dat er geen oplossingen zijn tegen neuropathie. Dat is slechts ten dele waar. We noemden hierboven al de vitamine gerelateerde (poly)neuropathie. Wanneer er sprake is van beschadigingen in de voet en zenuwen dan zijn deze niet altijd te herstellen. Toch kunnen beschadigde cellen herstellen wanneer de voeding voor de cellen verbetert en wanneer de druk die de beschadigingen veroorzaakt kan worden weg genomen.

In veel gevallen krijgen vooral mensen met diabetes vaak op maat gemaakte inlegzolen om de druk te verminderen (of eigenlijk te verdelen over de gehele voet). Helaas werkt dat niet vaak. De druk wordt wel verdeeld, maar hierdoor wordt de voet ook behoorlijk vastgezet in de schoen omdat er dan weinig ruimte is. Het gevolg is dat de bloedcirculatie in de voet minder wordt en daardoor dus ook de voeding naar de cellen. 

Medicovi (D40) inlegzolen

Medicovi D40 Neuropathie inlegzolenHet verdelen van de druk over de gehele voet en toch zorgen voor voldoende beweging van de voet is de specialiteit van Medicovi. Medicovi levert water gevulde inlegzolen die ervoor zorgen dat er een variabele ondersteuning aan de voet wordt gegeven. Het water verdeelt uiteraard ook de druk onder de voeten. Tijdens het lopen of staan gaat het water bewegen, wat zorgt voor een massage onder de voet. Deze massage zorgt voor een betere doorbloeding en uiteraard hiermee ook voor een betere toevoer van voedingsstoffen.

Medicovi D40 zooltjes kunnen niet iedere vorm van neuropathie verhelpen. Vooral daar waar het om compressie gerelateerde klachten gaat is er goede kans op herstel. Compressie gerelateerde neuropathie wil zeggen dat de cellen verzwakt en "ingedrukt' zijn, maar nog niet afgeschreven.

Hulpmiddelen op Pedimarkt.nl

(Poly)neuropathie is vaak een ongrijpbaar fenomeen en al helemaal om er een effectieve oplossing voor te vinden. Naast de Medicovi zooltjes, zijn er ook zilversokken die een uitkomst kunnen zijn. Er zijn mensen die er zeer positieve resultaten mee hebben geboekt. Ook Os1st heeft kousen die klachten van Neuropathie kunnen verminderen. Al deze oplossingen vindt je hier.

Meer weten? 

Op onze speciale Wiki neuropathie pagina staat nog veel meer informatie over deze aandoening. Je vindt hier informatie over wat het is, hoe het ontstaat en welke verschillende behandelingen er voor neuropathie zijn.

  Pedimarkt     20-09-2017 15:25     Reacties ( 16 )
Reacties (16)
 Hannie Doodeman -Hooieveld -  26-02-2023

Ik heb neuropatie in mijn voeten al 16 jaar verschrikkelijk fietsen gaat gelukkig wel ,maar lopen slecht ,altijd zere verkrampte voeten ,heb diabetes sokjes en semi orthopeetiese schoenen met daarin zooltjes. Krijg vitm B12 injektie 1 keer per maand ,en vitmD enz .en van de huisarts een tabletje Nortrillen voor zenuwen geeft weinig .ik heb een nieuwe knie en nu de andere knie moet ook nog gebeuren .altijd pijn .

 Talitha -  28-02-2022

Fijn Margaret, dat het voor jou wel werkt. En jammer Joke dat het voor jou niet heeft geholpen

 Joke -  27-02-2022

Sorry Margaret maar acupunctuur helpt niks ik heb het ook gehad.

 Margaret Poelman -  29-12-2021

uit betrouwbare bron vernomen ( orthopedisch chirurg) dat acupunctuur wel eens zou kunnen helpen. en echt het helpt. om de vier weken een behandeling die bijna helemaal vergoedt wordt. echt top !!!

 F van derBilt -  16-10-2021

Zijn deze zooltjes verkrijgbaar in de maat 48 of groter ?

 Marianne.Folker 2-7-2021 -  02-07-2021

Kun je na een ongeval met veel bloedverlies in voet,daar polyneuropathie aan overhouden?

 q janssen -  05-03-2021

Is dit iets voor mij heb namelijk 47 jaar suikerziekte en al jaren neuropathie

 Inet Veenhuizen -  28-02-2021

Ik heb al zeker 8 jaar poly neuropathie in het begin frems behandelingen gehad en een zeer meegaande specialist, heb veel last van mijn benen en voeten en een zeer slechte doorbloeding bij de podoloog zooltjes aan laten meten en draag alleen maar veterschoenen al met al mijn voeten en balans in zeer achter uit gegaan veel gevoelloze delen in benen en voeten mijn vraag is werken de Medicovi zooltjes hiervoor???? Vriendelijke groeten, Inet Veemhuizen

 Mevr. Rusman -  16-12-2020

Mijn man heeft last van van neuropathie en gevoelloze voeten. De laatste tijd heeft hij last met autorijden. Wij hebben een automaat maar hij kan soms de rem niet vinden omdat hij geen gevoel in zijn voeten heeft. Hij heeft diabetes 2. Hebben jullie een oplossing voor dit probleem? Met vriendelijk groeten, mevr. Rusman

 SHIRLEY JANSEN -  24-06-2019

Ik heb al n paar jaar veel last van nagellak aan mijn voeten.Om gek van te worden, overdag gaat het wel maar snachtsis het ergste.zogauw ik in bed stap begint de grootste ellende.dan voelt het net of mijn voeten ijs en ijskoud zijn ,ik doe dan niets als wrijven over mijn voeten.ze voelen ook net of ik ze verbrand heb heel strak in mijn vel ook zijn ze ontzettend doof.ik vind hetverschikkelijk.

 L.westdorp -  01-06-2019

Waar kan ik die zooltjes verkrijgen

 Dhr. Vincent -  23-04-2019

Ik heb neuropathie niet door diabetes maar door hiv pillen slikken. Ik loop 7,5 u per dag tijdens werk en ik ben op zoek voor een goed schoenen voor mijn klachten.

 schoenmakers -  29-12-2018

neuropathie is een velende pijn ik heb er veel last van in mijn linkerbeen en voet en tenen.

 Pedimarkt -  03-12-2017

Vanzelfsprekend is neuropathie niet alleen iets dat in de voeten aanwezig kan zijn. Ons blog item is dat wellicht niet goed gebleken. Wij schrijven inderdaad zoals J. Mostert schrijft over voetproblemen omdat we ons juist op voetproducten richten.

 J.Mostert -  30-10-2017

L/S Ook ik ben sinds meerdere jaren behept met neuropathie op diverse plekken in/aan mijn lichaam. Het is behoorlijk levensveranderend. Pedimarkt houdt zich bezig met diverse producten met betrekking tot 'voet'problemen .... als zodanig vindt ik het onterecht dat Dhr Meij zo'n aanvallende houding inneemt. Neuropathie kan zich inderdaad uiten op meerdere plaatsen in ons lichaam (mono neuropathie, polyneuropathie, zelfs hierin verschillende polyneuropathieen etc ),dat zal Pedimarkt beslist weten en heeft het op hun website nu puur over neuropathie met betrekking tot de voeten (veel diabetici hebben voet problemen). Ik kan mij daar in vinden . Voor het gehele neuropathie gebeuren zijn er andere website die daar uitgebreid info overgeven.... zoals bijv. neuropathie.nu of websites van gerenommeerde ziekenhuizen M.v.g. J. Mostert

 R. J.W. Meij -  05-10-2017

L. S., De omschrijving van neuropathie slaat behoor de plank mis. Ik heb sinds een paar jaar neuropathie. Veroorzaakt doordat tijdens een nekhernia operatie mijn ruggenmerg werd gekneusd, en op die plaats een cyste in het ruggenmerg is ontstaan. De pijnen zitten in beide benen, links vanaf de knie, rechts de voet, en onder allebei de voeten een "dood" gevoel. Tevens heb ik soms ongecontroleerde bewegingen (soms met pijnscheuten) van de armen, waarbij dan vaak een glas water, een kop thee of koffie of iets anders over tafel gaat. Als u zich een beetje orinteert kunt uzelf erachter komen dat neuropathie niet alleen maar iets van een voet is, het kan door het hele lichaam optreden. Jammer genoeg! Ik hoop dat u nu een beetje wijzer bent geworden. Met vriendelijke groet, R. J.W. MEIJ robmeij@hotmail.com

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies