Gratis verzending boven € 50,- (anders € 2,95)
Dé specialist in voetverzorging

Neuropathie is niets aan te doen. Of toch?

Neuropathie is een aandoening in de voet waarbij verschillende gevolgen kunnen zijn. De ene persoon ervaart hier pijnscheuten in de voet, alsof er een mes in de voet wordt gestoken. Een ander ervaart juist dat er een gevoelloosheid optreedt. Deze gevoelloosheid heeft tot gevolg dat de balans minder is en het risico op vallen groter.

 

Het ontstaan van Neuropathie

Mensen met diabetes hebben relatief vaak last van dit fenomeen. Dit heeft te maken met een verminderde bloedcirculatie en voedingstoffen / energieopname van de cellen. Hierdoor worden de cellen kwetsbaar en door de druk op deze cellen onder de voeten kunnen beschadigingen ontstaan. Niet alleen in de huid, maar ook in de zenuwen. 

Beknelling van de voet en zenuwen door te krappe schoenen is ook een oorzaak die we al eerder in onze blogs hebben aangehaald. Zo komt de te kleine schoen vaak terug als oorzaak voor allerlei problemen.

Een tekort of juist teveel aan vitaminen kunnen ook een oorzaak zijn. Deze variant is vaak eenvoudig te behandelen met het laten toe of juist laten afnemen van de vitamine inname.
 

Oplossingen tegen neuropathie

Er wordt vaak gezegd dat er geen oplossingen zijn tegen neuropathie. Dat is slechts ten dele waar. We noemden hierboven al de vitamine gerelateerde (poly)neuropathie. Wanneer er sprake is van beschadigingen in de voet en zenuwen dan zijn deze niet altijd te hersellen. Toch kunnen beschadigde cellen herstellen wanneer de voeding voor de cellen verbetert en wanneer de druk die de beschadigingen veroorzaakt kan worden weg genomen.

In veel gevallen krijgen vooral mensen met diabetes vaak op maat gemaakte inlegzolen om de druk te verminderen (of eigenlijk te verdelen over de gehele voet. Helaas werkt niet niet vaak. De druk wordt wel verdeeld, maar hierdoor wordt de voet ook behoorlijk vastgezet in de schoen omdat er dan weinig ruimte is. Het gevolg is dat de bloedcirculatie in de voet minder wordt en daardoor dus ook de voeding naar de cellen. 

 

Medicovi (D40) inlegzolen

Het verdelen van de druk over de gehele voet en toch zorgen voor voldoende beweging van de voet is de specialiteit van Medicovi. Medicovi levert water gevulde inlegzolen die ervoor zorgen dat er een variabele ondersteuning aan de voet wordt gegeven. Het water verdeelt uiteraard ook de druk onder de voeten. Tijdens het lopen of staan gaat het water bewegen, wat zorgt voor een massage onder de voet. Deze massage zorgt voor een betere doorbloeding en uiteraard hiermee ook voor een betere toevoer van voedingsstoffen.

Medicovi zooltjes kunnen niet iedere vorm van neuropathie verhelpen. Vooral daar waar het om compressie gerelateerde klachten gaat is er goede kans op herstel. Compressie gerelateerde neuropathie wil zeggen dat de cellen verzwakt en "ingedrukt' zijn, maar nog niet afgeschreven.

 

Nieuwe categorie op Pedimarkt.nl

(Poly)neuropathie is op onze website nog niet benoemd als voetprobleem waar producten voor beschikbaar zijn. Echter, met de Medicovi zooltjes is er dus daadwerkelijk wel een oplossing beschikbaar. En uiteraard hebben we er nu een plekje voor ingeruimd op onze website. U vindt deze hier.

  Pedimarkt         Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

Gratis verzending boven € 50,- (anders € 2,95)

Advies nodig? Bel 033 2022 229 (ma t/m vr)

Altijd 30 dagen niet goed, geld terug!

Beoordeling

Copyright © 2018 | Pedimarkt