Menu

Hoe blijf ik fit tijdens de corona crisis?

Home Hoe blijf ik fit tijdens de corona crisis?
Hoe blijf ik fit tijdens de corona crisis?

Aan huis gekluisterd

De Coronacrisis duurt al even voort en hoewel wat maatregelen versoepeld lijken te worden, zullen we nog een tijdje beperkende maatregelen hebben. Ondanks dat enkele onderzoeken laten zien dat mensen proberen gezonder te eten, is het met de beweging minder goed gesteld.

Het thuis zitten en het niet regulier kunnen sporten, zorgt vaak voor toename van lichaamsgewicht. In het begin viel dat natuurlijk niet zo op, maar nu na een week of zes beginnen de kilootjes zichtbaarder te worden.
 

Het besef komt vanzelf; het kan wel ietsje actiever

Hardlopen met kniebraceWanneer de kilootjes zichtbaar worden, dan komt ook het besef. Misschien moet ik toch even wat in mijn routine veranderen. Gezonder eten is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel in. Maar sinds anderhalve maand zijn veel sporten abrupt gestopt en wordt het dus weer tijd te gaan bewegen. Want als je wel gezonder eet en misschien wel wat minder calorieën inneemt, dan nog moeten die calorieën wel verbrand worden. En dat gebeurt meestal niet aan de keuken tafel. Dus kom op, kom in beweging!

Blessures liggen op de loer

Oké, je hebt besloten om weer aan de slag te gaan. Het is aanlokkelijk om weer gewoon als vanouds aan de gang te gaan. Maar zoals na iedere periode dat je minder belasting hebt gehad, is het lichaam kwetsbaar voor ‘opstart’ blessures. Blaren, achillespees klachten, kuitspier blessures en nog veel meer. Zomaar beginnen kan je aspiraties van korte duur maken en je met een blessure stil laten zitten. En dat wil je natuurlijk niet. Een rustige, regelmatige opbouw  en een goede planning is daarom aan te bevelen, want anders krijg je blessures.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is daarom goed om bij het starten je materialen en/of schoeisel nog even te controleren. Wanneer je voorheen voetbalde, tenniste, hockeyede of bijvoorbeeld volleybalde, nu zul je het even moeten doen met hardlopen of fietsen. Of oefeningen op een fitnessapparaat. En die belasting is totaal anders dan je gewend bent. De ondergrond kan anders zijn en belasting op de enkels en knieën daarom ook. Begin dus rustig en wees heel alert op klachten. Zodra je iets begint te voelen van een blessure, kan het zijn dat je toch iets te fanatiek bezig bent. Neem iets gas terug, of pas wellicht je sportkleding iets aan.

NatraCure Gel SheetsKrijg je bijvoorbeeld blaren aan je voeten doordat je gewone sportsokken met hardlopen branderig aanvoelen, gebruik dan sokken waarbij dat niet zo is. Er zijn veel sportsokken (waaronder compressiekousen) waar geen naden in zitten en die ook nog eens heel weinig wrijving veroorzaken. Zo voorkom je blaren en overtollig eelt. Toch al een blaar? Gebruik dan een 2nd skin blaarpleister of de NatraCure gel sheet om de klachten te verminderen en toch te kunnen blijven sporten.

Wanneer je kuiten snel vol lopen, dan zijn er goede compressie sleeves die de doorbloeding verbeteren. Hierdoor wordt meer zuurstof aangevoerd en verzuren de spieren minder snel.

Oplossing voor je blessure nodig? Pedimarkt kan helpen!

Mocht je tegen blessures aanlopen, dan kunnen we bij Pedimarkt wellicht helpen. Misschien met goede sportsokken, compressie sleeves of de genoemde 2nd skin blaarpleisters? Andere goede oplossingen tegen blaren is Wolkings anti-druk wol of Wandelwol.

Ook bij hielspoor, achillespees klachten, branderige voeten, zere tenen, zweetvoeten en heel veel andere voetklachten is Pedimarkt het adres voor eenvoudige maar goede oplossingen. En heb je een beetje hulp nodig bij je keuze? Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag verder !

      06-05-2020 10:27
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies