Menu

Help, mijn voeten staan in de brand

Home Help, mijn voeten staan in de brand
Help, mijn voeten staan in de brand

In de wintermaanden zijn er veel mensen die koude voeten hebben. Niet zo gek natuurlijk als de temperaturen onder nul komen. Maar wat als je juist nu nog hele warme branderige voeten hebt? Waar kan dat door komen?

Juiste maat schoenen?

Wat best wel eens gebeurt is dat mensen in de schoenen gaan schuiven. De schoen is te breed of te lang, waardoor ruimte aanwezig is dat de voeten gaan schuiven. En dat schuurt natuurlijk. Die wrijving warmt de voeten op en maakt ze gevoelig. Veel wrijving kan uiteindeljik ook voor eelt zorgen. Eelt beschermt wel, maar kan ook weer problemen opleveren. Normaal gesproken geeft een overtollige hoeveelheid aan eelt aan dat er toch iets niet goed is.

Sommige schoenen hebben ook nog een vrij harde inlegzool. Dit is vaak bij schoenen met een leren zool die er niet uit kan. Dan kan de voetzool vrij hard op de zool staan. Drukpunten kunnen ontstaan en ook op die plekken kan het heet onder de voeten worden. 

Als je je schoenen niet weg wilt doen om deze reden (want dat is natuurlijk zonde van die mooie dure schoenen) dan kun je met de juiste inlegzolen nog een hoop problemen oplossen. Als je te veel ruimte in de schoen hebt, dan kan het helpen om een wat dikkere (dempende) zool te kiezen. Mochten je voeten een iets afwijkende stand hebben, dan is dat met zooltjes ook vrij eenvoudig op te lossen.

Sokken

Comfortabele sokken zijn belangrijk. Niet alleen voor het zachte gevoel aan de voeten, maar ook om vocht af te voeren en om irritatie te voorkomen. Naden in sokken kunnen bijvoorbeeld schuren en problemen geven. Maar ook als je sokken net iets te groot zijn en iets dubbel zitten is niet verstandig. De goede maat sokken is daarom ook wel belangrijk. Sokken hebben vaak dubbele maten. Zit je net tegen de onderkant van zo'n maat, dan kan het vaak geen kwaad om de kleinere maat te kiezen. De meeste sokken zijn flexibel genoeg om dat te kunnen hebben. Maar te groot levert problemen op. 

Synthetische sokken kunnen lastig het vocht kwijt en ook dan kunnen de voeten gaan broeien. Kies daarom zoveel mogelijk voor sokken van natuurlijke materialen, want die hebben doorgaans de beste afvoer van vocht.

Ruwe huid

Wanneer de huid aanvoelt als schuurpapier is het ook vrij voorspelbaar dat de gevoeligheid toeneemt. In deze gevallen kun je met een verkoelende hydraterende crème vaak ook al snel verbetering aanbrengen in de situatie. Even lekker de voeten insmeren is bovendien ook nog erg ontspannend. 

Je hoeft dus echt niet met gevoelige branderige voeten rond te blijven lopen. Bij Pedimarkt hebben we veel oplossingen die snel resultaat bieden. En mocht je advies nodig hebben om te bepalen wat jij nodig hebt? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

      27-01-2019 13:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies