Menu

Likdoorns

Home Zoek op voetprobleem Likdoorns
Likdoorns

Likdoorn oplossingen

Likdoorns (ook wel eksteroog of clavus genoemd) zijn verharde puntjes eelt die naar binnen gegroeid zijn. Bij lopen en staan kunnen ze erg vervelend zijn, omdat ze druk kunnen uitoefenen op zenuwen of op het bot van de tenen. Bij Pedimarkt hebben we veel oplossingen om likdoorns te behandelen en te verwijderen. En uiteraard met als doel om de pijn van een likdoorn te verminderen.

Maar uiteraard is het ook verstandig om te voorkomen dat je een likdoorn krijgt, zodat je ze niet later hoeft te behandelen. Ook daar kunnen we je natuurlijk bij helpen.



Likdoorns zelf behandelen en verwijderen

Wanneer je likdoorns hebt, dan wil je niet direct naar een pedicure om deze te laten verwijderen. Je kunt het ook eenvoudig zelf, mits je daar de juiste hulpmiddelen voor hebt.

Likdoorns zijn met behulp van een pedicureset meestal zelf goed te verwijderen. Met behulp van de juiste opzetstukjes is het ingegroeide eelt vrij gemakkelijk weg te halen. Met een gewone eeltvijl (of elektrische eeltverwijderaar) gaat het echter meestal niet lukken, want die is te vlak en kan niet goed een kuiltje maken in de likdoorn.

Durf je de likdoorn niet zelf te verwijderen met een pedicureset, wellicht omdat je als diabetes patiënt kwetsbare voeten hebt, dan kun je natuurlijk ook een pedicure inschakelen.

Er zijn ook andere oplossingen om likdoorns te verwijderen. De Eelt en likdoorn zalf van Samenwerkende Pedicures bijvoorbeeld maakt het eelt zachter en daarmee eenvoudiger te behandelen.

Eelt en druk verminderen

Om likdoorns helemaal te voorkomen en vanzelf te laten verdwijnen is het belangrijk om de druk op de betreffende plek te laten verminderen. Druk zorgt ervoor dat een likdoorn ontstaat, dus het is ook de oplossing om het te laten verdwijnen.

Denk bijvoorbeeld aan de stand van je voet. Wanneer je loophouding niet goed is, dan ontstaat er overmatige druk op bepaalde plekken (drukpunten). De wrijving en druk kun je dan wegnemen door het dragen van de juiste inlegzolen. Inlegzolen kunnen de druk onder de voet verdelen en daarmee drukpunten ontlasten. En dan ontstaat er minder snel eelt.

Maar er zijn ook andere oplossingen om druk te verminderen. Een veel gebruikte behandeling is door gebruik te maken van anti-druk wol (Wandelwol of Wolkings). Door wol tussen de tenen te plaatsen, voorkom je druk tussen de tenen. En daarmee voorkom je dus ook dat eelt ingroeit.

Eelt verwijderen

Het is in ieder geval altijd goed om je voeten goed te verzorgen. Droge voeten zijn een oorzaak van eelt en moet je dus zoveel mogelijk voorkomen. Oplossingen om je voeten te hydrateren zijn er voldoende. En natuurlijk zijn er ook voldoende hulpmiddelen om eelt te verwijderen.

Meer weten over dit voetprobleem? Lees dan even verder op onze likdoorns wiki pagina.


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies